Σκηνές ελληνικής κωμωδίας στο Μέγαρο Μαξίμου για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Σκηνές ελληνικής κωμωδίας στο Μέγαρο Μαξίμου για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Πέντε νιφάδες χιονιού ήταν αρκετές για να φανεί η γύμνια και η αδιαφορία των ιθυνόντων σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής εξουσίας που ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες διακοπές και τις μοιρασιές ξέχασαν πως θα πρέπει να λειτουργήσει και το κράτος.

Ενώ ένα χρόνο πριν θα έτρεχαν να βρουν τις ευθύνες σε όσο πιο υψηλά ιστάμενους για την «πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την ανυπαρξία της πολιτικής εξουσίας» που οδήγησε στο να κοπεί η χώρα στα δύο με την πρώτη Ζηνοβία, τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν ο ένας στον άλλον, λες και η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών δεν προϋποθέτει την απόλυτη συνεργασία και πρόβλεψη των αρμόδιων φορέων.

Και επρόκειτο για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί, είχαν ειδοποιηθεί οι πάντες αλλά είχαν… ξεχάσει πως ήταν στην εξουσία!

Έτσι από χθες, από την πρώτη στιγμή, ο ένας έδειχνε κάποιον άλλον για την ευθύνη, θυμίζοντας ελληνική ασπρόμαυρη κωμωδία αν και ωστόσο η υπόθεση ήταν τραγική και θα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία.

Όλοι είχαν ειδοποιηθεί, δεν έπεσε το χιόνι από μόνο του σαν μια φωτιά που παίρνει διαστάσεις μέσα σε μερικά λεπτά ή ένα σεισμό…

Έτσι λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε το στίγμα στα φιλικά τους Μέσα Ενημέρωση δείχνοντας προς μη πολιτική κατεύθυνση μέσω των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών όπως και το Προστασίας του Πολίτη.

Και οι δύο υπουργοί κύριοι Καραμανλής και Χρυσοχοΐδης για το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να βγουν υπεράνω υποψίας, αφού και οι δύο έχουν τοποθετηθεί για άλλους λόγους. Ο ένας για τους κατασκευαστές-εργολάβους και ο δεύτερος για το ακροδεξιό σύνθημα «νόμος και τάξη».

«Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και συμπληρώνει πως «οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Με απλά λόγια το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ποιος φταίει… και δεν είναι οι πολιτικοί!

Την ίδια ώρα για να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί κάποιος αποδιοπομπαίος τράγος… ανακοινώθηκε πως «με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας»

Έτσι οι πολιτικές ηγεσίες και η Περιφέρεια Αττικής βγήκαν στην κυριολεξία λάδι…

Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν. Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση η ευθύνη πέφτει σε μεμονωμένους λειτουργούς…

Όλα «τα καλά» γίνονται με εντολή πρωθυπουργού και όλες οι αβλεψίες… λόγω λαθών τρίτων…

Και για να αποπροσανατολίσει ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τις ευθύνες και στους οδηγούς:

«Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.»

Το ότι οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανίζονται ως τουρίστες για κάτι που είχε προβλεφθεί, αποτελεί δευτερεύον… 

Ε, μπορεί να φταίει και η κακιά η ώρα…

Όλη η Ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Αθήνα, 31.12.2019

Ανακοίνωση

Kατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, κίνησαν τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter