Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν Τουρκικά ΜΜΕ

Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν Τουρκικά ΜΜΕ

Σε πολύ μικρή απόσταση πλησίασε ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με σκάφος της τουρκικής στην περιοχής των Ιμίων το πρωί της Πέμπτης.

Σε πολύ μικρή απόσταση πλησίασε ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με σκάφος της τουρκικής στην περιοχής των Ιμίων το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη Hurriyet που προφανώς προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση και προβάλει το θέμα με πηχυαίο τίτλο «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)», 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή. Στο ίδιο πλαίσιο και το CNNTurk με τίτλο: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση όταν προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να ‘δέσουν’ τις βάρκες τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα στις 11.30 ήρθε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με πηγές που διέψευσαν κατηγορηματικά πως ελληνικό ελικόπτερο πέταξε επί τούτου πάνω από τις βραχονησίδες.

Το μόνο ελικόπτερο που πέταξε στην ευρύτερη περιοχή ήταν του στρατού που μετέφερε τον Αρχηγό του ΓΕΣ που επισκέφτηκε μονάδες στα Δωδεκάνησα προκειμένου να ευχηθεί για τις γιορτές.

Σύμφωνα με την Hurriyet στις 12.00 ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα ‘τουρκικά ύδατα’.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την Ελληνική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με αυτή, λίγο μετά τις 12, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Άμεσα ελληνικό σκάφος έσπευσε στην περιοχή και ζήτησε από το τουρκικό να αποχωρήσει.

Το τουρκικό σκάφος επί μία ώρα περίπου αρνιόταν να αποχωρήσει και σε κάποια φάση πλησίασε κοντά στο ελληνικό.

Μετά από μία ώρα το τουρκικό σκάφος αποχώρησε.

Όσον αφορά τους ψαράδες που αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή στην περιοχή βρίσκονταν τρία ελληνικά αλιευτικά τα οποία συνέχισαν την ασχολία τους χωρίς καμία ενόχληση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter