Σκηνικό επεισοδίων και έντασης γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία (Photos+Video)

Σκηνικό επεισοδίων και έντασης γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία (Photos+Video)

Συνεχίζονταν έως αργά το βράδυ του Σαββάτου τα επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων από ομάδες κουκουλοφόρων που εφορμούσαν από το ίδρυμα πετώντας μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Ρίψεις νερού πραγματοποίησε το ειδικό όχημα της αστυνομίας επί της οδού Πατησίων, προς την πλευρά του Πολυτεχνείου, όπου ήταν συγκεντρωμένα τα νεαρά άτομα. Οι νεαροί εξακολουθούσαν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Παρά την ένταση γύρω από την Πατησίων, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από χρόνια, η «Αύρα» εν δράσει στους δρόμους – Στόχος βροχής μολότοφ στην Πατησίων (Photos+Video)

Mολότοφ και προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ακόμα συνέρρεαν διαδηλωτές στην αμερικανική πρεσβεία, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά, ενώ υπήρξε για λίγο καταδίωξη κατά την οποία προσήχθησαν οκτώ άτομα.

Αρκετοί από τα άτομα του αναρχικού μπλοκ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιά σε κάδος απορριμμάτων. 

Επεισόδια και στην Πάτρα

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα και στο κέντρο της Πάτρας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο. 

Σύμφωνα με το tempo24.news, ομάδα αντιεξουσιαστών, έστησε οδόφραγμα με φωτιά στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού. Πέταξαν φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter