Σκιάθος: Διασώστης ΕΚΑΒ καταγγέλλει ότι οι ακτοπλοϊκές απαιτούν να πληρώσουν εισιτήριο για την επιστροφή τους

Σκιάθος: Διασώστης ΕΚΑΒ καταγγέλλει ότι οι ακτοπλοϊκές απαιτούν να πληρώσουν εισιτήριο για την επιστροφή τους

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ από τη Σκιάθο που μεταφέρουν τους ασθενείς με κορoνοϊό από τα νησιά των Σποράδων στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Σκιάθο με το πλοίο γιατί τους επιβάλλεται να πληρώσουν εισιτήριο.

Εάν δεν κρατούν χρήματα μέσα στις ειδικές στολές covid, θα πρέπει να δανειστούν για να πληρώσουν γιατί οι ακτοπλοϊκές αρνούνται να τους εξαιρέσουν. 

Επίσημη καταγγελία γίνεται για δεύτερη φορά σε διάστημα 8 ημερών από διασώστη της Σκιάθου. Ο Θανάσης Ευγενικός που μετείχε χθες σε επιχείρηση μεταφοράς ασθενούς με πολεμικό ελικόπτερο από τη Λήμνο, κοιμήθηκε το βράδυ στη βάση του ΕΚΑΒ στο Πανθεσσαλικό, αλλά το πρωί έπρεπε να φύγει για την βάρδια του στη Σκιάθο. Η ακτοπλοϊκή αρνήθηκε να του εκδώσει εισιτήριο χωρίς πληρωμή και εντολή μετά από δική του παρέμβαση δόθηκε από το λιμεναρχείο για να ταξιδέψει.

Ο ίδιος αναφέρει:

«Όταν υπάρχει αρνητική επανάληψη των ιδίων γεγονότων η απογοήτευση γίνεται διπλή …

Χθες μέσα σε λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε νέα αεροδιακομιδή ασθενούς με Covid19 από την γειτονική Αλλόνησο .

Ελικόπτερο της Π.Α παντός καιρού από νησί του Αιγαίου έσπευσε προς άμεση βοήθεια με την συνδρομή της υπηρεσίας μας και την χρήση του ειδικού κλωβού μεταφοράς ( κάψουλα ) του Τομέα ΕΚΑΒ ΣΚΙΑΘΟΥ για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς στο ΓΝΒ .

Δυστυχώς όμως ξανά ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Βόλου – Σποράδων που επιδοτούνται καθημερινά με 15000 € / δρομολόγιο για κοινωνικούς λόγους απο το ΥΕΝ με υπογραφή

Γιάννη Πλακιωτάκη για την πραγματοποίηση των δρομολογίων τους , έδωσαν αρνητική απάντηση στην παράκληση μου για ένα complimentary ticket ( αυτήν την φορά ήταν Κυριακή και τα κεντρικά γραφεία του Πειραιά ήταν κλειστά ) η απάντηση που έλαβα από τα πλέον επίσημα χείλη , όχι απο το προσωπικό του πλοίου το οποίο πάντοτε είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί άλλα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Βόλο .

Χρειάστηκε να απευθυνθώ στο Λιμεναρχείο και τον Αξιωματικό Λ.Σ που βρισκόταν επί του ελέγχου των επιβαινόντων ώστε με εντολή του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ να μου επιτραπεί η επιβίβαση για την επιστροφή μου στην Σκιάθο τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση και την αμεσότητα που επέδειξε .

Από την πλευρά του ΕΚΑΒ υπάρχει πρόβλεψη για τέτοιες περιπτώσεις άλλα το θεωρώ παράλογο και κοροϊδία να αίτηθω κάλυψη των εξόδων από την στιγμή που το κράτος επιδοτεί την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή με 15.000 € καθημερινά ακριβώς για αυτό τον λόγο .

Η κοινωνική αλληλεγγύη προς τους νησιώτες κύριοι εφοπλιστές με την αποκλειστική στήριξη των τραπέζων που κρατούν στην ζωή τις εταιρείες σας δεν εξαντλείται στην χορήγηση κάποιων εκπτώσεων και προσφορών το καλοκαίρι άλλα εκφράζεται έμπρακτα σε τέτοιες περιπτώσεις .

Το ΕΚΑΒ είναι οι άνθρωποι του»

Πηγή e-thessalia.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter