Σκιές και από την «El Mundo» για Αβραμόπουλο και Qatargate

Σκιές και από την «El Mundo» για Αβραμόπουλο και Qatargate

Μετά την ιταλική La Stampa, σειρά και της ισπανικής El Mundo να αναφερθεί στο σκάνδαλο του Qatargate, καταγράφοντας τις σχέσεις του πρώην Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης για συμμετοχή σε ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τον Πιερ Αντόνιο Παντζέρι ο οποίος συνελήφθη από τις βελγικές αρχές με κατηγορίες περί διαφθοράς, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η El Mundo επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση περιπλέκεται, διότι ο πρώην Επίτροπος αποτέλεσε ένα από τα ονόματα που φάνταζαν ως επικρατέστερα για να εκπροσωπήσουν την ΕΕ στις χώρες του Κόλπου», αφήνοντας, όπως και η La Stampa, «σκιές» για τον Έλληνα πολιτικό.

Σύμφωνα με τη La Stampa, «ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ελληνικής υπηκοότητας είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους, ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Από την πλευρά της, η El Mundo σημειώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και των χωρών του Κόλπου δεν ήταν πρακτικά συνδεδεμένες, «ωστόσο τα τελευταία χρόνια το σκηνικό άλλαξε, καθώς το Κατάρ αποτελεί «παίκτη – κλειδί» στις γεωπολιτικές διεργασίες της Μέσης Ανατολής, ιδίως μετά την απόφαση των 27 για απεμπλοκή από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, αλλά και από το γεγονός πως το Κατάρ αποτελεί το κέντρο των διαπραγματεύσεων με εξτρεμιστικές ομάδες από την Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter