«Σκιές» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αρνούνται να γνωστοποιήσουν τους λόγους της «αυτοεξαίρεσης» Λιανού

«Σκιές» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αρνούνται να γνωστοποιήσουν τους λόγους της «αυτοεξαίρεσης» Λιανού

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί η απάντηση που έδωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Καλλιόπη Μπενετάτου, σχετικά με τους λόγους «αυτοεξαίρεσης» του προέδρου της Επιτροπής Ιωάννη Λιανού κατά την 4η συνεδρίαση της Ολομέλειας που εξετάζει την κύρια υπόθεση για την τέλεση αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών του πρακτορείου διανομής Άργος.

Αντί για απαντήσεις προς το δικηγόρο του Documento Γιάννη Απατσίδη, η κα Μπενετάτου, ως  προεδρεύουσα πλέον της Επιτροπής στην συγκεκριμένη υπόθεση , προτίμησε να πετάξει τη «μπάλα» στην εξέδρα. Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το newsbreak.gr, όπως ανέφερε η κα Μπενετάτου η δήλωση που υπέβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής, θα δοθεί στα ενδιαφερόμενα μέρη, «κατά το πέρας της διαδικασίας με την κοινοποίηση της μη εμπιστευτικής έκδοσης των πρακτικών». Δηλαδή οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Λιανός ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί θα γίνουν γνωστοί αφού λήξει η υπόθεση, κάτι που δημιουργεί «σκιές» στην όλη διαδικασία.

Το αίτημα του Ιωάννη Λιανού σήμερα έγινε δεκτό ενώ ο ίδιος το δικαιολόγησε λέγοντας πως η απόφαση του επιβάλλεται για λόγους ευπρέπειας, αν και ζήτησε την εξαίρεσή του αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος μιας διαδικασίας που προσομοιάζει σε αυτή των δικαστηρίων.

Αρνητική εντύπωση όμως προκάλεσε και όσα απάντησε η κα Μπενετάτου και για τις άλλες υποθέσεις της Άργος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την παρουσία του κ. Λιανού. Συγκεκριμένα η κα Μπενετάτου απάντησε πως ο κ. Λιανός δεν θα απέχει από τις άλλες υποθέσεις της Άργος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως η εξέταση της συμμόρφωσης του πρακτορείου στα ασφαλιστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί αλλά και η κανονιστική παρέμβαση που έχει ανακοινωθεί στον κλάδο της διανομής τύπου.

Η κ. Μπενετάτου, στην επιστολή-απάντηση, με βάση τα ερωτήματα που της τέθηκαν, αρνείται επίσης πως υπήρξε επικοινωνία του κ. Λιανού αλλά και άλλων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με δικηγόρους της Άργος, πριν ανακοινωθεί η απόφαση αποχής του προέδρου αλλά και ότι υπάρχει ιδιάζουσα σχέση κάποιου μέλους της Επιτροπής με κάποιο μέρος της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα δηλώσουν αποχή άλλα μέλη.

Επίσης, αρνείται έμμεσα, να κληθούν ως μάρτυρες, πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση, όπως οι μέτοχοι του πρακτορείου (Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιωάννης Κουρτάκης κ.ά.) αλλά και ο πρόεδρος του, Παναγιώτης Τζένος, αναφέροντας πως για την κλήση επιπλέον μαρτύρων, «η Επιτροπή θα κρίνει εάν είναι σκόπιμη».

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα του newsbreak.gr, τα παραπάνω, πολλαπλασιάζουν τις σκιές για τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτή την τέταρτη συνεδρίαση, η οποία καθυστέρησε να εκκινήσει κατά μία ώρα και στη συνέχεια ο κ. Λιανός ανακοίνωσε την απόφαση του να απέχει. Και καθώς, η κ. Μπενετάτου, αρνείται στα ενδιαφερόμενα μέρη, το δικαίωμα τους να τους ανακοινωθούν οι λόγοι αποχής του προέδρου, οι λόγοι αυτοί περιβάλλονται από ακόμη περισσότερες, ύποπτες σκιές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter