Σκηνές – σοκ στη Βουλή της Ιορδανίας: Πιάστηκαν στα χέρια για την ισότητα των φύλων! (Video)

Σκηνές – σοκ στη Βουλή της Ιορδανίας: Πιάστηκαν στα χέρια για την ισότητα των φύλων! (Video)

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν καταγράφηκαν στη Βουλή της Ιορδανίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ισότητα των φύλων. Κυρίως για τον λόγο που ξεκίνησαν οι συμπλοκές καθώς γυρνούν την ανθρωπότητα πολλά χρόνια πίσω.

Ιορδανοί βουλευτές, κατά τη συζήτηση επί συνταγματικών τροποποιήσεων για την ισότητα των δικαιωμάτων των πολιτών, πιάστηκαν στα χέρια καθώς κάποιοι τη θεωρούν «περιττή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, όλα ξεκίνησαν ξεκίνησε καθώς η αίθουσα συζητούσε για την προσθήκη της λέξης «Ιορδανή» (για τις γυναίκες) στη διάταξη του συντάγματος για τα ίσα δικαιώματα.

«Αποτελεί ντροπή (+eib+) για εμάς να προστεθεί η λέξη Ιορδανές», είπε ένας εκ των βουλευτών αυτών, ο Ράεντ Σμεϊράτ, χρησιμοποιώντας έναν πολύ αρνητικό αραβικό όρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διατύπωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αμπντελκαρίμ αλ-Νταγμί, απαίτησε από τον Σμεϊράτ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Ένας άλλος βουλευτής, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γιαχιά, ζήτησε από τον Νταγμί να διακόψει τη συνεδρίαση, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Γιαχιά να του απαντήσει «Δεν καταλαβαίνεις τίποτα εσύ!».

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα και την ώρα που εκείνος εγκατέλειπε την ολομέλεια, ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ βουλευτών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση.

Η συνεδρίαση διεκόπη αλλά οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter