Σκηνές χάους ξανά στο αλβανικό κοινοβούλιο: Μπράβοι, καπνογόνα και φωτοβολίδες – Τι συνέβη (Video)

Σκηνές χάους ξανά στο αλβανικό κοινοβούλιο: Μπράβοι, καπνογόνα και φωτοβολίδες – Τι συνέβη (Video)

Ασύλληπτες εικόνες με… μπράβους και καπνογόνα εκτυλίχθηκαν για μία ακόμα φορά στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Euronews, με μπράβους έγιναν δεκτοί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, σε μία προσπάθεια να μην εισέλθουν στον χώρο της ολομέλειας όπου επρόκειτο να ψηφιστεί η συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών.

Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά στην αλβανική βουλή, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με τους βουλευτές να μπαίνουν τελικά από την πίσω πόρτα. Τελικά η ψήφιση δεν έγινε καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την καθυστέρηση της κύρωσής της.

«Από τη στιγμή που το Δικαστήριο θα εξετάσει τη συμφωνία, η διαδικασία της κύρωσης από τη Βουλή αναστέλλεται μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου 2024», ανακοίνωσε η Χόλτα Ζατσάι, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, διαταράσσοντας τη συνεδρίαση. Η συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας για τη μεταφορά μεταναστών σε κέντρο φιλοξενίας σε αλβανικό έδαφος έχει προκαλέσει την οργή της αλβανικής αντιπολίτευσης που χαιρέτισε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η ολομέλεια κράτησε 10 μόλις λεπτά με τους σοσιαλιστές του Έντι Ράμα να περνούν κάποια νομοσχέδια με μία ταχύτατη ψηφοφορία με τη χρήση πράσινων καρτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter