Σκηνικά «φαρ ουέστ» στην Πολυτεχνειούπολη από την αστυνομία του Θεοδωρικάκου (Audio)

Σκηνικά «φαρ ουέστ» στην Πολυτεχνειούπολη από την αστυνομία του Θεοδωρικάκου (Audio)

Πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής με δεκάδες φοιτητές να βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Δεν πρόκειται για σκηνικό ταινίας γούεστερν, αλλά για την αστυνομία του Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή δεν δίστασε να ανοίξει πυρ, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με μαρτυρία του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Βλαχάκη, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, το περιστατικό έλαβε χώρα μπροστά από τα κτίρια  της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη.

«Έχω επιτήρηση σε λίγη ώρα, πολλοί φοιτητές γράφουν … Έγινε 30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες. Αυτά που θα σας πω μου τα είπαν αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές και εργαζόμενοι. Είναι η βασική πύλη εισόδου στην Πολυτεχνειούπολη από του Ζωγράφου», ανέφερε ο Κώστας Βλαχάκης στο «Κόκκινο 105,5».

«Έπεσαν κάποιοι πυροβολισμοί, ο αριθμός διαφέρει (…) Υπήρχαν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας χωρίς διακριτικά, σταθμευμένα στην πύλη, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, μπροστά από τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών (…) Είναι αδιευκρίνιστο κάτω από ποιες συνθήκες, υπήρχε ένας πεζός, προσπάθησαν να τον συλλάβουν ή να τον καταδιώξουν. Τον πυροβόλησαν. Τραυματίστηκε, έμεινε κάποια ώρα στο έδαφος, ήρθε ασθενοφόρο και τον πήρε. Η Αστυνομία διέρρεε, τουλάχιστον αυτό έλεγε σε κόσμο που συγκεντρώθηκε, ότι πρόκειται για κάποιο εγκληματία», συμπλήρωσε.

«Το επιβεβαιώνουν όλοι ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με τους πυροβολισμούς από την πλευρά των αστυνομικών. Το σημείο είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο, μπροστά στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, στην κεντρική πύλη του Ζωγράφου. Στα 30 μέτρα είναι η στάση που ήταν γεμάτη φοιτητές που έρχονταν να γράψουν», υπογράμμισε ο Κώστας Βλαχάκης.

ΚΝΕ: «Απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα»

Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!», σημειώνει η οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ για το περιστατικό.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα», τονίζει η ΚΝΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter