Σκηνοθετημένοι ή συνειδητοποιούν τι έρχεται;

Σκηνοθετημένοι ή συνειδητοποιούν τι έρχεται;

Συντετριμμένοι εμφανίστηκαν οι υπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο την ώρα που ο Μητσοτάκης έλεγε, χαμογελαστός, «όλοι φταίμε» για το δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς να διευκρινίσει αν σε αυτό το «όλοι» συμπεριλαμβάνει και τον Χαρίλαο Τρικούπη…

Ο Άδωνις, δε, προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Μιλάμε για τον ίδιο Άδωνη που μερικές ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα και ενώ ακόμα μετρούσαμε νεκρούς παρακολουθώντας τις εξελίξεις κολλημένοι στις τηλεοράσεις μας, εκθείαζε στο Twitter το «καλάθι» του νοικοκυριού. Αυτός ο Άδωνις παραλίγο να κλάψει, όχι άλλος…

*** Μόνο ως κακοπαιγμένο θέατρο μπορώ να χαρακτηρίσω τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το αν ήταν εντολή του Σταν Γκρίνμπεργκ, ή κάποιου άλλου δεν ξέρω, διαβάζω ωστόσο ότι ο υψηλά αμειβόμενος αμερικανός επικοινωνιολόγος «τα πήρε», λέει, με τον Κυριάκο επειδή μίλησε για ανθρώπινο λάθος στο διάγγελμά του και εισηγήθηκε «συγγνώμη», κάτι το οποίο ο Μητσοτάκης τελικά έκανε, αλλά με 5 μέρες καθυστέρηση.

*** Τα δάκρυά του τα συγκρατεί κάποιος όταν βλέπει τις εικόνες του δυστυχήματος, όταν παρακολουθεί πλάνα από τις κηδείες ανά την Ελλάδα, όταν ακούει μια μάνα να σπαράζει για τον γιο της, όχι όταν ακούει τον Μητσοτάκη να λέει – χαμογελαστός επαναλαμβάνω – ότι «φταίμε όλοι» για το δυστύχημα.

*** Το πένθος έχει εργαλειοποιηθεί πολλάκις στις ΗΠΑ, με πρώτο ίσως τον George Bush, αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, το πένθος έχει τη σημασία που του αρμόζει.

https://twitter.com/tony_rgps/status/1633846538291286025

*** Μπορεί βέβαια να μην είναι τίποτα απ’ όλα αυτά και η στεναχώρια τους να ήταν όντως πραγματική επειδή απλά βλέπουν αυτό που έρχεται. Βλέπουν το τέλος. Όχι;

*** Εν μέσω, λοιπόν, της απύθμενης αυτής οργής που ξεκινά από τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τις απευθείας αναθέσεις, τη λίστα Πέτσα, τα σκοιλ ελικικου, τους νεκρούς του κορονοϊού και τελειώνει με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δημοσκόπηση που φιλοξενήθηκε χθες στον ΑΝΤ1 δίνει μπροστά τη ΝΔ με 4,6 μονάδες.

*** Αλλά το αστείο δεν είναι αυτό, που κι αυτό αστείο είναι, αλλά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ερώτηση για το αν έφταιγε ή όχι η κυβέρνηση και οι χειρισμοί της 4 χρόνια για το δυστύχημα. Η ερώτηση ήταν: «Πού οφείλεται το δυστύχημα των Τεμπών;» και οι απαντήσεις ήταν: «Λάθος του σταθμάρχη, η κακιά στιγμή» (12,;%) και «Υπάρχουν κι άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν» (87%). Έτσι γενικά κι αόριστα.

*** Ο θεούλης ο Μηταράκης είπε στο BBC ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί («is up and running»). Το τσίμπησε κάποιος στο Twitter και γέλασαν μαζί του και οι πέτρες.

*** Ο Γιάννης Λοβέρδος έβγαλε στη σέντρα την κυβέρνηση και παραδέχθηκε αυτό που λένε όλοι, αλλά κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν λέει δημόσια. Συνειδητά ή όχι δεν ξέρω, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως ο μοιραίος σταθμάρχης ήταν κομματικό ρουσφέτι.

*** Χαμός έγινε στις Σέρρες κάτω από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Εννοείται πως το βίντεο δεν έπαιξε σε κανένα μεγάλο κανάλι.

*** Για τη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης, τι να πω; Μίλησαν οι εικόνες από μόνες τους. Όσοι πήγαν γνωρίζουν ότι μόνο με τη συγκέντρωση για το πρώτο μνημόνιο μπορεί να συγκριθεί. Και το καλύτερο ήταν ότι παντού έβλεπες νεαρό κόσμο, μαθητές, φοιτητές, παιδιά. Είναι τα «παιδιά των άνεργων γονιών», τα «παιδιά των μνημονίων». Αυτά θα αλλάξουν τη χώρα. Εδώ είμαστε…

*** O Αμβρόσιος ξαναχτύπησε. Αναρωτήθηκε μήπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν η τιμωρία του Θεού για όσους γιόρτασαν το καρναβάλι. Για τα καρναβάλια…

https://twitter.com/Aniothosterma/status/1633837247467491331

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter