Σκιτσογράφοι υπέρ της ειρήνης, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Σκιτσογράφοι υπέρ της ειρήνης, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Έλληνες και ξένοι σκιτσογράφοι παρουσιάζουν σκίτσα που προτάσσουν την αλληλεγγύη με πρώτη ύλη τη ζωή στην έκθεση στο μετρό του Συντάγματος που κάνει εγκαίνια την Τρίτη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Ζαν Μπερνάρ-Πουί και ο Καρίλ Φερέ εκτός από φίλοι καρδιακοί είναι και δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου γαλλικού νουάρ. Η Εμυ Ντούρου είχε την τύχη να τους γνωρίσει από κοντά και έζησε μια σπαρταριστή αποδόμηση της σοβαροφάνειας των διανοουμένων.

Με αφορμή την επάνοδο του στην σκηνική επεξεργασία του Πελοποννησιακού Πολέμου όπως την κατέγραψε ο Θουκυδίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης μιλάει στη Στέλλα Χαραμή για το φαινόμενο του πολέμου στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η Μαρίνα Αγγελάκη συναντά με την Ανζελίκ Κουρούνη τη δημοσιογράφο που έκανε το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση» κι εκείνη της εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στη δημιουργία του εν λόγω φιλμ.

Στην ταινία «Η ενοχή του Κένεντι» παρουσιάζεται το παρασκήνιο ενός τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που κόστισε στον Τεντ Κένεντι την αμερικανική προεδρία και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης βρίσκει την αφορμή για να ξετυλίξει το νήμα της κατάρας των Κένεντι.

Η Σόνια Θεοδωρίδου, η υψίφωνος που ερμηνεύει την Γκριζαμπέλα στο «Cats» του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, δίνει συνέντευξη στον Γιάννη Καφάτο και τονίζει την σπάνια ανθρωπιά του έργου.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Στέγη παρουσιάζει ένα περιπετειώδες μουσικό πρόγραμμα. Στο Big Band Festival τα παιδιά γίνονται ένα με τη μουσική και η Ηλέκτρα Ζαργάνη έχει τις λεπτομέρειες.

Η Δημοκρατία και η Γαλλοφωνία, ο Μάης του ’68 και το προσφυγικό ήταν οι φετινοί συμπρωταγωνιστές των βιβλίων της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Αποτίμηση της σημαντικής γιορτής από τη Μαρίνα Αγγελάκη.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι σινεφίλ έχουν το καθιερωμένο ραντεβού τους. Το Ταινιόραμα κλασικών αλλά και πιο σύγχρονων ταινιών παρουσιάζεται και πάλι στον κινηματογράφο Αστυ. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου, πολιτικός μηχανικός που ζει στην Ανκόνα γράφει για τη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» για τη σημασία του να βρίσκεσαι στην Πιάτσα ντελ Πάπα και να πίνεις ένα ποτήρι Chianti στην υγειά μιας πολυπολιτισμικής φοιτητικής παρέας.

Ένας Μπανγκλαντεσιανός που ζει εδώ και 17 χρόνια στην Ελλάδα περιγράφει την ιστορία της ζωής ενός ανθρώπου που ήρθε στη χώρα μας από την άκρη του κόσμου και πέτυχε να αλλάξει τη μοίρα του με εντυπωσιακό τρόπο.

Οι τελικές υποψηφιότητες των Βραβείων Βιβλίου Public που φέτος διεξάγονται για πέμπτη συνεχή χρονιά έχουν ανακοινωθεί κι όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, στο θέατρο Παλλάς. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter