Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αστυνομική προστασία σε ακροδεξιούς

Σκληρές εικόνες και άγριοι ξυλοδαρμοί ΜΑΤ σε αντιφασίστες στη Μοντένα της Ιταλίας (Video)

Η ιταλική αστυνομία συγκρούστηκε με αντιφασίστες διαδηλωτές που οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι κατά ακροδεξιών ομάδων που έκαναν τη δική τους συγκέντρωση στην ιταλική πόλη Moντένα. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες καθώς βίντεο δείχνει ότι αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές που βρίσκονταν στο έδαφος.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Μια τοπική ακροδεξιά ομάδα με την ονομασία Defend Modena διοργάνωσε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του Jus soli, που αποτελεί μια νομική αρχή που επιτρέπει σε όποιον γεννηθεί στην επικράτεια ενός κράτους να αποκτήσει την ιθαγένειά του. Η Ιταλία δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρχή για τη χορήγηση της ιθαγένειας, αλλά οι τοπικοί νομοθέτες στη Μοντένα έχουν συζητήσει τη δυνατότητα εισαγωγής της.

Η διαμαρτυρία των ακροδεξιών ώθησε τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες αντιφασιστών να διοργανώσουν έως και τέσσερις αντίθετες διαμαρτυρίες την ίδια ημέρα. Ενώ οι περισσότερες από αυτές ήταν ειρηνικές, καταλήξαμε σε διαμάχες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.