Σκληρή ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική: «Ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου»

Σκληρή ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική: «Ένα ακόμα πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου»

Βαριές καταγγελίες εξαπολύουν τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική Επιτροπή κατά της πλειοψηφίας, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα κατά του Κράτους Δικαίου» και «προκατασκευασμένο πόρισμα» λόγω της άρνησης της ΝΔ στην κλήση όλων των μαρτύρων που προτείνει ο ερευνώμενος, Δ. Παπαγγελόπουλος.

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την αδιανόητη και πρωτοφανή απόφαση της ΝΔ ν’ απορρίψει όλους τους μάρτυρες που προτάθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάρτυρες, οι οποίοι είναι ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία εισαγγελικοί λειτουργοί και που οι καταθέσεις τους καθίστανται υποχρεωτικές και αναγκαίες από την ίδια την πρόταση του διευρυμένου κατηγορητηρίου» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας: «Δυστυχώς, η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης μετατράπηκε από Συλλογικός Εισαγγελέας σε επιτροπή αποκλειστικά της πλειοψηφίας».

Παραθέτουν δε αρκετές εκ των αντιθεσμικών πράξεων και αποφάσεων της συμπολίτευσης στην Επιτροπή, συμπεραίνοντας ότι η ΝΔ κινείται βάσει προαποφασισμένου σχεδίου. Συγκεκριμένα, τονίζουν τα εξής:

  • «Μετά τον πραξικοπηματικό τρόπο αποκλεισμού των Τζανακόπουλου –Πολάκη ,

  • Μετά την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis,

  • Μετά την εξέταση πλειάδας μαρτύρων παντελώς άσχετων με την υπόθεση που κλήθηκε αρχικά να διερευνήσει η Επιτροπή

  • Μετά την καλπονοθεία σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, κατά την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,

  • Μετά από όλα αυτά, η ΝΔ αρνείται να δεχθεί τους μάρτυρες στην Επιτροπή, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, πλέον, ότι κινείται βάσει προαποφασισμένων σχεδίου και μεθοδεύσεων».

Και καταλήγουν λέγοντας: «Φαίνεται ότι στο προκατασκευασμένο πόρισμα της ΝΔ δεν χωρούν μάρτυρες και αποδεικτικό υλικό, γιατί προφανώς την τρομάζει η Αλήθεια».

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter