Ζητούνται απαντήσεις σε 9 ερωτήματα

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την offshore της Μαρέβας που είχε αποκαλύψει το Documento- «Έκθετος ο πρόεδρος της ΝΔ»

Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στο πόθεν έσχες που κατέθεσε για το 2015.

Πρόκειται για την offshore εταιρεία την οποία είχε αποκαλύψει το Φεβρουάριο του 2017 το «Documento» και στη συνέχεια ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Η Κουμουνδούρου ζητά απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του, επισημαίνοντας ότι είναι έκθετος και οφείλει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων. Τονίζει ότι «η επιλογή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη δηλώσει την offshore εταιρεία Eternia Capital Management στο πόθεν έσχες που κατέθεσε για το έτος 2015, τα ελλιπή στοιχεία σχετικά με ακίνητα που δηλώνει υπό την κατοχή της στο Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά και οι παραλείψεις αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που εκποίησε προς 850.000 ευρώ, προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά».

Συγκεκριμένα για την εταιρεία Eternia Capital Management, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατείχε το 50% των μετοχών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία διεγράφη από το μητρώο επιχειρήσεων των νησιών Κέιμαν το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Επιπλέον, η Μ. Γκραμπόφσκι δηλώνει το σπίτι στο Παρίσι μέσω της εταιρείας της PERSONAL VENTURES που συνέστησε με 9.500 ευρώ. Το γνωστό και ως “σπίτι του Βολτέρου” αγοράσθηκε με δάνειο αγνώστου ποσού ενώ δεν έχουν κατατεθεί οι αριθμοί του συμβολαίου αγοράς όπως απαιτείται.

Την ίδια ακριβώς έλλειψη, δηλαδή την αναφορά στο συμβόλαιο, παρουσιάζει και η δηλωθείσα κατοικία στο Λονδίνο».

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι προκύπτουν ερωτήματα και από την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι διέθεσε προς πώληση.

«Συγκεκριμένα, η σύζυγος του επικεφαλής της ΝΔ δηλώνει στο πόθεν έσχες της το ποσό των 850.000 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να αναφέρει ποια περιουσιακά στοιχεία πούλησε, όπως προβλέπει ο νόμος. Επομένως, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει πειστικά και άμεσα» τονίζει η ανακοίνωση και υποβάλλει σειρά ερωτημάτων:

1. Γιατί υπέβαλε ελλιπές πόθεν έσχες;

2. Τι έχει να κρύψει η σύζυγός του και δεν δημοσιοποιεί την πλήρη περιουσιακή της κατάσταση;

3. Γιατί δεν δήλωσε, ως όφειλε βάσει νόμου, την offshore εταιρία στο πόθεν έσχες της, από τη στιγμή που αφορά το συγκεκριμένο έτος;

4. Ποιοι είναι οι μέτοχοι της συγκεκριμένης offshore εταιρίας και του αμοιβαίου κεφαλαίου που διαχειριζόταν;

5. Ποια ήταν τα κεφάλαια που διαχειριζόταν η επίμαχη εταιρία;

6. Αντλήθηκαν αυτά τα κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες;

7. Ποια είναι η δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας και σε τι είδους δοσολοψίες έχει εμπλακεί;

8. Γιατί δεν αποκαλύπτει, όπως ορίζει ο νόμος, ποια είναι τα «περιουσιακά στοιχεία» που πούλησε και παρουσίασε έσοδα 850.000 ευρώ;

9. Γιατί δεν αποκαλύπτει το χρηματικό ποσό που κατέβαλε για να αποκτήσει την κατοικία στο Παρίσι;

Καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «οι φορολογούμενοι πολίτες περιμένουν καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και όχι αστείες δικαιολογίες και υπεκφυγές».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.