Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για το παραδικαστικό στην υπόθεση Μαρινόπουλος

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για το παραδικαστικό στην υπόθεση Μαρινόπουλος

Και νέα σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις νέες καταγγελίες για παραδικαστικές μεθόδους στην εκδίκαση των υποθέσεων της “Μαρινόπουλος ΑΕ”, κάνει λόγο για “συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση δικαστικών λειτουργών ” που “αποβαίνει σε βάρος της ουσιαστικής απονομής του δικαίου και άρα του ίδιου του κοινωνικού συμφέροντος”.

Αυτή τη φορά μάλιστα η Ένωση καλεί και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ” λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της”.

Είναι η δεύτερη σχετική ανακοίνωση σε διάστημα μόλις λίγων ημερών , με αφορμή καταγγελίες σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Είχε προηγηθεί η απάντηση της Ένωσης στην φραστική επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε βάρος Ειρηνοδίκη Αθήνας , επειδή απέρριψε αίτηση για σύσταση του Σωματείου “Δικαιοσύνη για όλους “

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης, που στηλιτεύει τη προσωποποιημένη επίθεση της εταιρείας «Καρυπίδης» σχετικά με τις διαδικασίες των υποθέσεων της “Μαρινόπουλος ΑΕ”.

” Το τελευταίο διάστημα οι φραστικές επιθέσεις και οι αστήρικτες καταγγελίες με απειλές μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών σε βάρος δικαστικών λειτουργών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Παρατηρείται μάλιστα μια τάση ονομαστικής στοχοποίησης δικαστών, όπως συνέβη πριν λίγες ημέρες σε αντιδικία επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ. 

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αγώνα επικράτησης που δίνουν μέσα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ασκούν πιέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς ώστε να κρίνουν ευνοϊκά γι’ αυτά. 

 Και όσο οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν να εκτελούν ανεπηρέαστοι το συνταγματικό τους καθήκον τόσο οι επιθέσεις σε βάρος τους εντείνονται. 

 Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στην κοινωνία ότι η συνειδητή και σκόπιμη διαπόμπευση προσώπων και η βιομηχανία εγκλήσεων σε βάρος των δικαστικών λειτουργών αποβαίνει σε βάρος τη.

 Είναι η στιγμή για το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της Δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας από καταγγελίες που τελικά θα αποδειχθούν αβάσιμες και μεθοδευμένες” .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter