Σκληρή απάντηση Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη και ΝΔ : Όσοι μιλάνε για 4ο μνημόνιο, λένε ψέματα (Video)

Σκληρή απάντηση Μοσκοβισί σε Μητσοτάκη και ΝΔ : Όσοι μιλάνε για 4ο μνημόνιο, λένε ψέματα  (Video)

Άμεση απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τις θέσεις του που εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, έδωσε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. 

«Οι Έλληνες πολιτικοί, βάσει αυτών που άκουσα χθες, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε και κυρίως να μην κρύβουν την αλήθεια. Η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα. Όσοι μιλούν για 4ο πρόγραμμα λένε ψέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας με σαφήνεια σε όσους αμφισβήτησαν τις τοποθετήσεις του, χθες στην Αθήνα.

«…οι Έλληνες πάντα διατήρησαν την προθυμία τους να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Για αυτό θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο αμείλικτο θάρρος τους», πρόσθεσε. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

  • «Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια η Ελλάδα βρίσκει τον δρόμο της κανονικότητας», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο για ιστορική στιγμή. «Γυρίζουμε επιτέλους σελίδα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.
  • Ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε πως η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί νέο μνημόνιο. «Όσοι μιλούν για τέταρτο πρόγραμμα λένε ψέματα», πρόσθεσε.
  • Τόνισε, δε, πως «ουδέποτε στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε μια χώρα να κάνει τόσες πολλές μεταρρυθμίσεις μέσα σε τόσο λίγα χρόνια».
  • Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «εκατομμύρια Ελλήνων έζησαν και ζουν τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης», ενώ επανέλαβε πως «αποφύγαμε το σενάριο του Grexit, κάτι που θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη».
  • Σημείωσε, εξάλλου, ότι «οι Έλληνες πάντα διατήρησαν την προθυμία τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Για αυτό θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος τους».
  • Υπογράμμισε επίσης ότι η Κομισιόν δεν ήταν ποτέ σύμμαχος της σκληρής λιτότητας.
  • Μιλώντας για τη συμφωνία, είπε ότι προβλέπεται σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. «Όλη η φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να δοθεί μια ανάσα στην Ελλάδα για να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος», εξήγησε.

Η ομιλία του Πιερ Μοσκοβισί από το 13:40

Το επίμαχο σημείο της εποπτείας και του «4ου μνημονίου» στο 24:00

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο τη συζήτηση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος παρουσία του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter