Σκληρή απάντηση Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Σκληρή απάντηση Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπεραμυνόμενος των πρόσφατων δηλώσεών του στη Βουλή για τους δικαστικούς, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Η δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, πρόσθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει, αλλά και για μην ακούει», είχε πει στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θέσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης.

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσων συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε διημερίδα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ακόμη, σημείωσε ότι «πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας», αλλά «αντίθετα, μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Ακόμη, αναρωτήθηκε αν «αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια». «Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;», διερωτήθηκε.

«Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;», συνέχισε, πετώντας το γάντι στους εισαγγελείς.

Η αντιπαράθεση:

Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος διατύπωσε δριμύ «κατηγορώ» για τον ρόλο μερίδας των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση απονομή δικαιοσύνης αναφορικά με τις μίζες, όπως είπε, στα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Στα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή! Τι βροχή; Καλύτερα θα ήταν να πω καταιγίδα, και μάλιστα τροπική, ή ακόμη καλύτερα ή χειρότερα, κατακλυσμός. Το δυστύχημα είναι ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστές, έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Η δικαιοσύνη, εκτός από τυφλή, πρόσθεσε στα αυτιά της και ωτοασπίδες. Όχι μόνο για να μην βλέπει, αλλά και για μην ακούει», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέως Ελλάδος, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης κατήγγειλε ότι αυτές οι επιθέσεις βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν τη Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter