Σκληρή απάντηση της Εφ.Συν. στον Πάνο Καμμένο

Σκληρή απάντηση της Εφ.Συν. στον Πάνο Καμμένο

Με τέσσερα σημεία απαντά στον Πάνο Καμμένο η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στο Twitter, με την οποία ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει ως «απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ», όπως γράφει, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αυτή του κ. Καμμένου αποτελεί απάντηση στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», με τίτλο «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα», το οποίο αφορά στις πρόσφατες προτάσεις του υπουργού Άμυνας προς το αμερικανικό Πεντάγωνο για τη δημιουργία περισσότερων βάσεων στην Ελλάδα, αλλά και για «αντικατάσταση» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρει στην ανάρτησή του τα εξής:

«1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα. 2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα. 3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Μάλιστα, υπήρξε και μία ακόμη ανάρτηση από τον υπουργό Άμυνας:

«Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικό επιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διασταυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Η ανταπάντηση της Εφημερίδα των Συντακτών, αφού αναφέρει ότι η απάντηση του κ. Καμμένου, «αντί να λύσει κάποιο από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε, πρόσθεσε καινούργια», παραθέτει αναλυτικά:

«1. Ο υπουργός μιλάει για ψευδή δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας αλλά δεν αναφέρεται σε τίποτα απ’ όσα γράψαμε παρά μόνο στο ότι μετά τις επίμαχες δηλώσεις του στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. Σε ότι μας αφορά η είδηση αυτή είναι απολύτως διασταυρωμένη. Γράφτηκε δε και σε άλλα ΜΜΕ- ηλεκτρονικά και έντυπα. Το γιατί ο κ. Καμμένος προτιμάει να αναφερθεί μόνο στην ΕΦΣΥΝ είναι ζήτημα προς διερεύνηση.

2. Ο υπουργός αναφέρεται σε κέντρα που κατά τη γνώμη του διοχέτευσαν δημοσιεύματα στην εφημερίδα μας. Αν αυτή είναι η δική του σχέση με εφημερίδες κι αν μόνο αυτό τον τρόπο γνωρίζει ως πηγή δημοσιευμάτων, προφανώς κρίνει εξ ίδιων τα αλλότρια. Δεν μας αφορά. Οφείλει όμως να είναι προσεκτικός όταν μιλά για την «Εφ.Συν.». Και το κυριότερο οφείλει να φανερώσει τα κέντρα για τα οποία κάνει λόγο. Διαφορετικά θα μας υποχρεώσει να προβούμε στους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν το επιθυμούμε.

3. Στις ΗΠΑ ο κ. Καμμένος πήγε ως υπουργός της κυβέρνησης. Προσωπικές απόψεις μπορεί να έχει όσες θέλει. Ας τις καταθέτει όπου θέλει στις ιδιωτικές του συναντήσεις. Όχι στις επίσημες επαφές που έχει ως υπουργός και εκπρόσωπος της χώρας.

4. Οι περίφημες βάσεις λειτουργούν; Σοβαρά; και τότε τι πήγε να τάξει στους Αμερικανούς Κάτι που ήδη έχουν; Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο κ. Καμμένος. Δεν τιμά κανένα. Και κυρίως τον ίδιο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter