Σκληρή απάντηση Τόλκα στο «Πρώτο Θέμα»: Αισχρή εργολαβία ηθικής και πολιτικής απαξίωσής μου

Σκληρή απάντηση Τόλκα στο «Πρώτο Θέμα»: Αισχρή εργολαβία ηθικής και πολιτικής απαξίωσής μου

Για «πολιτικά συμφέροντα που βρίσκονται απέναντι στις προοδευτικές επιλογές, εκπροσωπώντας τα “θέλω” των αφεντικών τους να παλινορθώσουν τις πιο σκοτεινές ημέρες υπόγειων συναλλαγών» κάνει λόγο ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας, απαντώντας με σκληρό τρόπο σε χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

Σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός τονίζει ότι το σχετικό δημοσίευμα «βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων και αποτελεί αισχρή εργολαβία ηθικής και πολιτικής απαξίωσής μου». Υπογραμμίζει ότι «μοναδικό διαβατήριο στην πολιτική μου σταδιοδρομία αποτελούν οι ιδεολογικές πεποιθήσεις μου, ο αγώνας μέσα στην κοινωνία και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας της Ημαθίας την οποία τιμώ», καθώς και ότι μπήκε στην πολιτική «όντας ενεργός στο φοιτητικό κίνημα και στη νεολαία και κατόπιν με προσωπικό αγώνα και μέσα από συνεχείς εκλογικές διαδικασίες στην Ημαθία» και όχι «μέσω δήθεν προνομιακών προσωπικών σχέσεων που συκοφαντικά υπονοεί το άρθρο».

Ο κ. Τόλκας διαψεύδει ότι δαπάνησε 2.500 ευρώ για μία μετακίνηση και κάνει λόγο για «απόλυτα νόμιμες αποφάσεις για τη μετακίνηση του υφυπουργού σε δομές αρμοδιότητάς του». Επίσης, διευκρινίζει ότι η σύζυγός του προσελήφθη στο Επιμελητήριο Ημαθίας «με διαγωνισμό του Μαΐου 2018 «έπειτα από διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία διαθέτοντας όλα τα προαπαιτούμενα προσόντα πτυχίων και προϋπηρεσίας» και προσθέτει ότι «όσα άλλα γράφονται είναι ελεεινά ψεύδη για να δημιουργούν εντυπώσεις».

Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι «όπου κλήθηκα να διαχειριστώ δημόσια εξουσία το έκανα με διαφάνεια και ελπίζω με αποτελεσματικότητα» και αφήνει αιχμές ότι «μάλλον αυτό πείραξε. Όταν ως υφυπουργός-αρμόδιος για θέματα Τύπου- αποφασίζαμε το 2011 να κοπούν τα μυστικά κονδύλια ή να κοπούν οι παχυλές επιχορηγήσεις των εφημερίδων. Όταν δηλαδή περιορίζαμε κερδοφόρα φαινόμενα, στα οποία είχαν καλομάθει κάποια μόνιμα συστήματα, για να στηρίξουμε κοινωνικές πολιτικές».

Καταλήγει δε ότι «όταν η αντιπαράθεση ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εστιάζει στη σκανδαλοθηρία, τον κιτρινισμό, το φθηνό κουτσομπολιό, τις ανήθικες επιθέσεις σε οικογένειες, τότε θρέφεται το τέρας του μίσους και του φασισμού, και σε αυτό, το δικό τους αγαπημένο παιχνίδι, δεν πρόκειται να συμμετέχω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter