«Ο ρόλος μας είναι θεσμικός»

Σκληρή απάντηση του ΕΣΡ στους μετόχους του Mega

Σκληρή απάντηση έδωσε το ΕΣΡ, όσον αφορά στις αιτιάσεις των μετόχων του Mega ότι το Συμβούλιο όφειλε να δώσει διαβεβαιώσεις εκ των προτέρων, πριν δηλαδή την κατάθεση αίτησης για τηλεοπτική άδεια, ότι θα στήριζε τις προσπάθειες για να «σώσουν» το κανάλι και ότι κάτι τέτοιο ήταν συνταγματική του υποχρέωση.

«Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί.

Είναι όχι απλώς άτοπο, είναι αδιανόητο, για ένα θεσμικό όργανο που μπορεί να χρειαστεί να κρίνει επί θέματος, δυναμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα, να έχει εκ των προτέρων εκφράσει άποψη επ' αυτού. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αβελτηρία η εμμονή του ΕΣΡ στο θεσμικό του ρόλο», τονίζει το ΕΣΡ, στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο δημοσιογράφος, στην ερώτησή του, επικαλέστηκε, όπως ο ίδιος ανέφερε «non paper, προφανώς εκ μέρους ενός των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA -σύμφωνα με ενδείξεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη- με το οποίο επιρρίπτονται ευθύνες και στο ΕΣΡ για το γεγονός ότι δεν κατετέθη αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση 7 αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου-ενημερωτικών. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι το ΕΣΡ απέφυγε “να αναλάβει την ευθύνη που συνταγματικά του αναλογεί”, δηλαδή να βεβαιώσει ότι θα στήριζε την προσπάθεια κάποιων μετόχων του MEGA να “σώσουν” το κανάλι. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και έτερος των μετόχων, ο κ. Μαρινάκης, κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Υπήρξε, πράγματι, «αβελτηρία» εκ μέρους του ΕΣΡ στην “υπόθεση MEGA”;», κατέληγε η ερώτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.