Σκληρή ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον φοιτητή που κατηγορείται για επίθεση σε βάρος Πανεπιστημιακού

Σκληρή ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον φοιτητή που κατηγορείται για επίθεση σε βάρος Πανεπιστημιακού

Σκληρή ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τον νεαρό φοιτητή που κατηγορείται για επίθεση σε βάρος Πανεπιστημιακού. Θα εξαγοράσει την ποινή που του επιβλήθηκε για να μην οδηγηθεί στην φυλακή. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης, τον αναγνώρισε όμως το θύμα και μάλιστα ανεπιφύλακτα. 

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής , για επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε αναστολή στην ποινή , ωστόσο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. 

Καταθέτοντας στο δικαστήριο για το πώς έγινε το περιστατικό ο κ. Συρίγος υποστήριξε : “Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε “τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;”

“Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι.”

Από την πλευρά του ο νεαρός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό.

“Είχα – υποστήριξε – δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκη στην υπόθεση… Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο , δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο.”

Ο κ Συρίγος όμως τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα ως τον έναν από τους 3 δράστες της επίθεσης.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε όμως τη χορήγηση αναστολής, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, “λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου”, όπως είπε ο ιδιαίτερα σκληρός – λόγω και του νεαρού της ηλικίας του κατηγορουμένου- δικαστή.

Ευτυχώς, αποφάσισε να χορηγήσει δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα κι έτσι ο καταδικασθείς φοιτητής δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter