«Σκληρή γλώσσα» Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς

«Σκληρή γλώσσα» Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς

Ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το «Ελ. Βενιζέλος» εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια».

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά. Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστούν οι ήδη νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, απάντησε πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter