Σκληρή κόντρα Τζανακόπουλου - Κικίλια

Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές επανέλαβε ο εκπρόσωπος της ΝΔ σε δηλώσεις του για τη διαπραγμάτευση για την β' αξιολόγηση, ξεκινώντας -ακόμη- μία έντονη κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Η ανασυγκρότηση της χώρας μπορεί να έρθει μόνο με πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τα όσα ανέφερε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της είπε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για μια ακόμη φορά, σήμερα, βάφτισε τον "κόφτη" μισθών και συντάξεων, μετά το τέλος του προγράμματος, "μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων", τη φοροεπιδρομή, "διεύρυνση φορολογικής ύλης" και τα νέα μέτρα μετά το 2018, "δημοσιονομικό μονοπάτι".

«Όπως παλαιότερα είχαν βαφτίσει την αποτυχία της Κυβέρνησης - "υπερήφανη διαπραγμάτευση", το εφάπαξ επίδομα - "13η σύνταξη", τη μείωση των συντάξεων - "αναπροσαρμογή". Ας μην υποτιμούν άλλο τη νοημοσύνη των πολιτών, που υποφέρουν από την ανικανότητα και την ιδεοληψία τους», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. "Ο κ. Κικίλιας είτε από ασύγγνωστη άγνοια είτε στην προσπάθειά του να καταστροφολογήσει εκτίθεται", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Ανησυχούν μήπως κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και για ακόμη μια φορά διαψευσθούν οι ελπίδες τους για παλινόρθωση. Θα φροντίσουμε όμως εμείς γι αυτό!", συμπλήρωσε.

Στην εκτενή απάντηση του προς τον κ. Κικίλια, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι στη ΝΔ "ανησυχούν μήπως κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και για ακόμη μια φορά διαψευσθούν οι ελπίδες τους για παλινόρθωση". "Θα φροντίσουμε όμως εμείς γι΄αυτό!", τονίζει.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ "διαρκώς ψευδόμενη επιμένει στην κριτική περί υπερφορολόγησης" καθώς εάν δεν είχε μεσολαβήσει η διαπραγμάτευση του 2015, σήμερα -με τους στόχους που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά- θα χρειαζόταν να αφαιρεθούν 13 δισ. ευρώ περισσότερα από τους φορολογούμενες σε μια διετία. Επιπλέον καλεί τη ΝΔ, αντί να καταστροφολογεί -όπως της καταλογίζει- για δήθεν ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη, να πάρει ξεκάθαρη θέση εάν καταδικάζει ή όχι τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δισ. μέτρα για το 2019.

Υπογραμμίζει δε ότι "η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί νομοθέτηση νέων μέτρων μετά το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.