Σκληρή κριτική Τσακαλώτου για το «τεράστιο λάθος» του ΚΚΕ και άνοιγμα στους ψηφοφόρους του

Σκληρή κριτική Τσακαλώτου για το «τεράστιο λάθος» του ΚΚΕ και άνοιγμα στους ψηφοφόρους του

Σοβαρή αντιπαράθεση είχαν χθες στο κοινοβούλιο ο Ευ. Τσακαλώτος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, μετά την σκληρή κριτική του πρώτου σε βάρος της γραμμής του ΚΚΕ που κατά την εκτίμησή του κάνει το λάθος να ταυτίζει την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης με την πολιτική που ακολούθησαν οι προκάτοχοι της. 

«Έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας τα τελευταία 4 χρόνια, έχουμε μια κυβέρνηση που πήρε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να πάει μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. Καραθανασόπουλο ο οποίος είπε ότι το ΚΚΕ θα καλέσει τον κόσμο να μην επιλέξει ανάμεσα στο χειρότερο και το λιγότερο κακό. Αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Γιατί, όταν το πρόγραμμα της ΝΔ θα ξεδιπλωθεί -και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε εικασίες, αφού μπορούμε να δούμε ακριβώς τι είπε ο κ. Στουρνάρας για το ασφαλιστικό, αφού μπορούμε να δούμε τι ακριβώς λέει η ΝΔ για τον φόρο στην ενέργεια, αφού μπορούμε να δούμε τι έχουν πει για το 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα- ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί.

Ο δικός μας κόσμος και ο δικός σας κόσμος, θα υποφέρει από αυτά. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος και η Αριστερά. Παντού τα λαϊκά και μεσαία στρώματα αντιδρούν στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού. Φοβούνται την Κεντροδεξιά, πόσο μάλλον την άκρα Δεξιά. Γι΄αυτό εμείς καλούμε και το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους να σας πιέσουν να αλλάξετε γραμμή, για να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο. Ή να μην σας ψηφίσουν. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, για να μπορείτε εσείς να μιλάτε για συγκυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού».

Αντεπίθεση Καραθανασόπουλου

Με σκληρό ύφος απάντησε ο Ν. Καραθανασόπουλος υπεραμυνόμενος της εκλογικής τακτικής του κόμματός του.

«Έχετε το θράσος να λέτε ότι το ΚΚΕ θα φέρει τη ΝΔ στην κυβέρνηση; Η δικιά σας πολιτική δεν την ξέπλυνε; Εσείς δεν πήγατε στους δήμους που ήταν αντίπαλο το ΚΚΕ με τη ΝΔ, για να χάσει το ΚΚΕ; Τι θέλετε να γίνει το ΚΚΕ; Ένα χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη; Ένα χρήσιμο κόμμα για τους ιμπεριαλιστές; Να κάνει το ΚΚΕ αυτό που έκαναν άλλα κόμματα και κατέληξαν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας; Και έχετε θράσος να αυτοχαρακτηρίζεστε αριστεροί, που έχετε κόψει οποιαδήποτε σχέση με την Αριστερά; Που είστε συνδαιτημόνες του Αμερικανού πρέσβη και σφίγγετε το χέρι του Νετανιάχου, του φονιά του παλαιστινιακού λαού;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter