Σκληρό «lockdown» σε Αχαΐα και Εύβοια ζητούν οι λοιμωξιολόγοι – Τι θα γίνει με Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο

Σκληρό «lockdown» σε Αχαΐα και Εύβοια ζητούν οι λοιμωξιολόγοι  – Τι θα γίνει με Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο

Σε ένα σκληρό lockdown σε Αχαϊα και Εύβοια συγκλίνουν οι ειδικοί οι οποίοι συνεδριάζουν αυτή την ώρα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και σε ποιες περιοχές ώστε να ανακόψουν την επέλαση του κορονοϊού. 

Τα επιδημιολογικά δεόμενα από τις δύο αυτές περιοχές ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς που όπως όλα δείχνουν οδεύουν στην απόφαση ενός σκληρού lockdown.

Την ίδια ώρα, υπό εξέταση είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Χαλκιδική και Ρέθυμνο.

Για την Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, οι ειδικοί φαίνεται να μην κρίνουν προς το παρόν απαραίτητο να μπει σε καθολικό lockdown αλλά και συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές ορισμένων ειδικών που θεωρούν επιτακτική ανάγκη τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ώστε να αποφευχθεί μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού. Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter