Σκληρό «πόκερ» Ερντογάν – Δεν αναγνωρίζει τώρα την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Σκληρό «πόκερ» Ερντογάν – Δεν αναγνωρίζει τώρα την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει διπλωματικό μέτωπο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τα όσα υποστήριξε από την Ουκρανία σχετικά με την ανεξαρτησία της Κριμαίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε ακόμη μία δήλωση – βόμβα, από την Ουκρανία στην οποία βρίσκεται, ανοίγοντας το θέμα της Κριμαίας. Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στη συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου προκάλεσαν αίσθηση, καθώς αποτελούν το δεύτερο διπλωματικό «χτύπημα» προς την πλευρά της Ρωσίας, έπειτα από τις κατηγορίες που υπήρξαν από την πλευρά της γειτονικής χώρας κατά των Ρώσων για τις εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι -από κοινού με την ουκρανική κυβέρνηση- θα συνεχιστεί η στήριξη στους Τάταρους Τούρκους της Κριμαίας. Ένα θέμα στο οποίο προκλήθηκε αντίδραση από το Κρεμλίνο που δήλωσε κατηγορηματική διαφωνία σε όσα ειπώθηκαν από την τουρκική πλευρά. Μάλιστα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πόυτιν, ανέφερε ότι η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Ρώσος πρόεδρος προς τον Ερντογάν να επισκεφθεί την Κριμαία και να δει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter