Σκληρή ανακοίνωση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα υπέρ Βαξεβάνη

Σκληρή ανακοίνωση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα υπέρ Βαξεβάνη

Με ιδιαίτερα αιχμηρές τοποθετήσεις ο οργανισμός των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières) κατακεραυνώνει ξανά το επίπεδο της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει».

Υπενθυμίζοντας την δίωξη Βαξεβάνη από την ελληνική δικαιοσύνη για την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis, τονίζει ότι η επίθεση σε βάρος και άλλων δημοσιογράφων, όπως η Γιάννα Παπαδάκου συμβαίνει επειδή έφεραν εκείνοι στο φως, υποθέσεις που αναδεικνύουν την διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου εμπλέκοντας με τον τρόπο αυτό πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, οι διαδοχικές αναρτήσεις του οργανισμού δεν παραλείπουν να εξηγήσουν το γεγονός ότι επιχειρείται να μετατραπούν οι δημοσιογράφοι σε κατηγορούμενους επειδή «δημιουργούν σκάνδαλα», εμπλεκόμενοι έως και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή μπόρεσαν να αναδείξουν το παγκοσμίως κεκαλυμένο σκάνδαλο της Novartis.

«Ο RSF καταγγέλλει τις παραληρητικές κατηγορίες που στοχεύουν αρκετούς δημοσιογράφους για τις ιστορίες τους σχετικά με τη διαφθορά στον τομέα του φαρμάκου που εμπλέκουν υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει».

«Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για συνωμοσία για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ύστερα από έρευνα  και καλη τεκμηρίωση το παγκοσμίως καλυμμένο σκάνδαλο Novartis. Αύριο καλείται να καταθέσει ενώπιον του Αρείου Πάγου».

«Όπως ο Βαξεβάνης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου πρόκειται να παραβρεθεί στις 25 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την δημιουργία «ψεύτικων σκανδάλων» με βάση την ίδια υπόθεση. Ο RSF καταδικάζει τη δικαστική παρενόχληση της δημοσιογράφου που έχει επανειλημμένα μηνυθεί για διερεύνηση μεγάλων οικονομικών σκανδάλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter