Σκληρή ανακοίνωση της Άγκυρας για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Αθήνας

Σκληρή ανακοίνωση της Άγκυρας για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Αθήνας

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Άγκυρα για τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία για αμυντική συμφωνία και εξοπλιστικά.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές αξιώσεις, κάνει λόγο για «απατηλό όνειρο» και υποστηρίζει ότι: «είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας σε εναέριο χώρο και ύδατα είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα απατηλό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Αντί συνεργασίας, η ελληνική πολιτική εξοπλισμού, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter