Σκληρή αντιπαράθεση ΚΚΕ – Ελενας Ακρίτα περί ομοφοβίας

Σκληρή αντιπαράθεση ΚΚΕ – Ελενας Ακρίτα περί ομοφοβίας

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη δημοσιογράφο Ελενα Ακρίτα με αφορμή σχόλιό της στο οποίο ενέπλεκε τον Περισσό σε ομοφοβικές διατυπώσεις κατά του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα και παράλληλα κατηγορούσε το ΚΚΕ για την πολιτική του στάση απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του προς το news247.gr για την εκπομπή podcast της Έλενας Ακρίτα της 15ης Φεβρουαρίου 2023 που περιελάμβανε, σύμφωνα με τον Περισσό, «πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ».

Η Έλενα Ακρίτα «ως κίνηση καλής θέλησης», όπως η ίδια επεσήμανε στο fb, αφαίρεσε το απόσπασμα του podcast περί Μπιμπίλα. Η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα δεν αποφεύγει να ζητά συγγνώμη όταν κρίνει ότι έκανε λάθος. Το έκανε και αυτή τη φορά, με αφορμή την επιστολή του ΚΚΕ προς το σάιτ όπου εργάζεται, όμως, άφησε αιχμές κατά του Γραφείου Τύπου του Περισσού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, ενώ εξαπέλυσε πολιτική επίθεση κατά του ΚΚΕ. Μάλιστα, λόγω της τροπής που έλαβε το ζήτημα, με επιστολή του ΚΚΕ προς το σάιτ αντί για επικοινωνία με την ίδια, σημείωσε ότι μετανιώνει τελικά που απέσυρε το επίμαχο απόσπασμα από το podcast της, ενώ δηκτικά ανέφερε «Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%»…

Η αντιπαράθεση προέκυψε, καθώς σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε το ΚΚΕ προς το News247 στο podcast της 15ης Φεβρουαρίου 2023 κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών , η Ελενα Ακρίτα υποστήριξε ότι «“Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”». Ο Περισσός επισημαίνει ότι όλα αυτά δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ , ενώ παράλληλα στην επιστολή του εγκαλεί την Ελενα Ακρίτα ότι αναφέρθηκε και «σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ».

Η απάντηση της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα σχετικά με τα όσα της καταλογίζει στην επιστολή του το ΚΚΕ δόθηκε με σχόλιό της στο fb. Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αφαίρεσε το απόσπασμα για τον Σπύρο Μπιμπίλα, αν και όπως σημειώνει «ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορευτηκε απο την ηγεσία του ΚΚΕ». Επίσης, αφού επιτέθηκε κατά της πολιτικής του ΚΚΕ για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως το «ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας», τόνισε πως «κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν ειπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομαδα. Υπάρχουν. Ούτε όνοματα ανέφερα ούτε τίποτα». Για να συμπληρώσει: «Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο».

Ο Περισσός είχε θυμίσει στην επιστολή του ότι την είχε εγκαλέσει και το 2020 για τοποθετήσεις της κατά του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του Σπ. Μπιμπίλα «κι όχι μόνο». Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελενα Ακρίτα δεν είχε διστάσει να αποσύρει αναφορές της σε βάρος του Περισσού, τον Φεβρουάριο του 2021 , όταν έκρινε ότι δεν ήταν σωστές. Τότε είχε ζητήσει συγγνώμη μέσω Fb για διατυπώσεις που χρησιμοποίησε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη και το ελληνικό #metoo. Σε εκείνο το σχόλιο είχε επιλέξει, για να αντιπαρατεθεί προς το ΚΚΕ, να αναφερθεί σε σεξουαλικά σκάνδαλα που, όπως ισχυρίστηκε, έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι. Ανέκρουσε πρύμναν στη συνέχεια, μετά το σάλο που προκλήθηκε και την απάντηση –κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου. Στη συνέχεια έγραψε στο fb η Ελενα Ακρίτα: «Έχει δίκιο ο Ημεροδρόμος και ο Νίκος Μπογιόπουλος, λάθος μέγα η ανάρτηση μου για το ΚΚΕ. Ήταν μια κακή μέρα για μένα και για τις αρχές μου. Το αναγνωρίζω και ζήτω συγγνώμη Εντιτ: Μέχρι κι η μάνα μου μου τά’χωσε».

Η νέα αντιπαράθεση Περισσού – Ελενας Ακρίτα ξεκίνησε με επίκεντρο podcast της δημοσιογράφου που φιλοξενεί το σάιτ News247.gr . Η επιστολή που έστειλε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ στο News247 δημοσιεύθηκε την Τρίτη (15.2.2023) στον 902.gr και αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

“Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -κι όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.

Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας».

Ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ με την αρχισυνταξία του news247.gr το επίμαχο απόσπασμα αποσύρθηκε από την εκπομπή.

Φαίνεται όμως ότι η Έλενα Ακρίτα το έχει «σύστημα» με τη συγκεκριμένη συκοφαντία, την οποία είχε αναφέρει ξανά πριν τρία χρόνια.

Τότε μάλιστα ο «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει στην αθλιότητα της κ. Ακρίτα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα “Τα Νέα” επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα. Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ; “Χτενίζοντας” το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ. Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι’ αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά».

Η απάντηση της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα σχετικά με τα όσα της καταλογίζει στην επιστολή του το ΚΚΕ δόθηκε με σχόλιό της στο fb. Η Ελενα Ακρίτα ανέφερε τα εξής:

«Η απάντηση μου στο ΚΚΕ

Οπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε.

1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που – όταν η προεδρία του ΣΕΗ κρίθηκε αναμεσα σε εκείνον και τον υποψηφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό – ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως εκείνοι τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορευτηκε απο την ηγεσία του ΚΚΕ.

2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

3. «Αφορίσατε» με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.

4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν ειπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομαδα. Υπάρχουν. Ούτε όνοματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσοι οι σημερινές.

5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μαχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογραφησα επανειλλημένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.

6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ για γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.

7. Μετανιώνω που ειπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνος Χωριανόπουλος να αποσύρει το ‘επίμαχο’ απόσπασμα. Έπρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστοσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδεικνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μετωπο.
Έκανα λάθος.

Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω παρά μόνον στους αναγνώστες μου.

Έλα που θα συστηθουμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Έλα σε παρακαλώ πολύ.

Y. Γ. Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%.

Edit. Και κάτι ακόμα κύριε Γκιοκα που μού είστε και βουλευτής του ΚΚΕ. Όταν εχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα. Στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter