Σκληρή γλώσσα Θεμιστοκλέους – Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές

Σκληρή γλώσσα Θεμιστοκλέους – Θεοδωρίδου για αντιεμβολιαστές

Τι απάντησε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε ερώτηση για το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε μάλιστα και στη συμμετοχή γιατρών στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, επισημαίνοντας ότι:  «Πρέπει να διακρίνουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε δημοκρατίας, ούτε ελεύθερης έκφρασης της άποψης, κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας να ακολουθεί διάφορους κανόνες όπως σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε τα εξής: «Γιατί όπως ξέρουμε στην ιατρική, είναι πολύ εύκολο κάποιος, η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους ή οτιδήποτε άλλο, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο που δεν είναι ούτε πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης».

Από την πλευρά της, η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους: «σε αυτούς δεν θα έλεγα τίποτε, διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν» προσθέτοντας πως «τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις διαμαρτυρίας που κάνουν, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter