Σκληρή κριτική Φάμελλου σε Τσακαλώτο: «Αδυνάτισε την αξιωματική αντιπολίτευση» (Video)

Σκληρή κριτική Φάμελλου σε Τσακαλώτο: «Αδυνάτισε την αξιωματική αντιπολίτευση» (Video)

Κριτική τόσο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και στους υπόλοιπους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Όσοι αποχώρησαν θα πρέπει να απαντήσουν γιατί έφυγαν από το κόμμα που τους εξέλεξε. Όλοι οι 11 εκλέχθηκαν με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουν ΚΟ κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΕΡΤNews. Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ αρνητική εξέλιξη για την Αριστερά και την αξιωματική αντιπολίτευση τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές.

Ο ίδιος σχολίασε, ότι «Κάνω κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει μπει σε μία ΚΕ ή συνέδριο και να συζητήσουμε γιατί διαφωνεί και χωρίς να μου δώσει την δυνατότητα να τοποθετηθώ αν συμφωνώ ή όχι με κάποιες προτάσεις του. Άρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αδυνάτισε την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ οι αρνητικές επιπτώσεις της κυβέρνησης ΝΔ θέλουν απάντηση. Εκεί κάνω κριτική στους συντρόφους που έφυγαν. Έφυγαν τώρα και τελείωσε, το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς».

«Όσοι αποχώρησαν θα πρέπει να απαντήσουν γιατί έφυγαν από το κόμμα που τους εξέλεξε. Όλοι οι 11 εκλέχθηκαν με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουν ΚΟ κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών και να εκπροσωπήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα κάνουμε αντιπολίτευση και πρόταση προοδευτικών λύσεων, δεν θα αλλάξουμε γραμμή ούτε θα κοιτάξουμε προς αλλού. Γιατί δεν περίμεναν μέχρι το συνέδριο για να τα συζητήσουμε; Γιατί η ΚΕ αποχώρησε πριν ακόμα ξεκινήσει η ψηφοφορία; Δεν θόλωνα συζητάμε πολύ για τα εσωκομματικά. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους πολίτες, είμαι υποχρεωμένος να τιμήσω την ψήφο των πολιτών. Αισθάνομαι άσχημα γιατί αδυνάτισε η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί αδυνάτισε ένα κόμμα προοδευτικό και Αριστερό, ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή των πρώην συντρόφων αλλά πρέπει να κοιτάξω τους πολίτες», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Επανέλαβε πως η εξέλιξη αυτή δεν συμφέρει στην κοινωνία, διότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά και αυτή τη στιγμή «πρέπει να συζητάμε για τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι για τα συμφέροντα των πολιτικών» και «ο ανταγωνισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ και η πρόκληση είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης και οι ανάγκες της κοινωνίας».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το μέτωπό μας και το πρόσωπό μας είναι προς τα εκεί. Έχουμε ιδιαίτερη προσοχή και ενασχόληση με τις ανάγκες της κοινωνίας και το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό εμείς θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε και αυτό είναι και σε αντιστοιχία με την ψήφο των πολιτών» υπογράμμισε.

Μάλιστα, απάντησε και όσους λένε ότι το συνέδριο λόγω των αποχωρήσεων θα γίνει «πιο εύκολα». Συγκριμένα, ανέφερε: «Δεν με εκφράζει η ανάγνωση ότι το συνέδριο θα γίνει τώρα «πιο εύκολα» λόγω της αποχώρησης στελεχών και θέλω να το ξεκαθαρίσω: δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν αποχωρεί κάποιος από ένα κόμμα. Η χώρα μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές που αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο έλλειμμα της κυβέρνησής κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας αλά και της οικονομίας. Χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση που και να βάζει άμυνα και να κάνει προτάσεις, δεν είναι καλό να αδυνατίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι καλό να φεύγει κόσμος και ειδικά στελέχη που δεν προσφέρει κανείς στο να γίνει καλύτερη η αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι και αλλιώς επειδή κρινόμαστε από τους πολίτες, τα εσωτερικά μας δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αν δεν δώσουμε απαντήσεις στου πολίτες σε βασικά θέματα», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter