«Σκληρό ροκ» από Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για την πανδημία

«Σκληρό ροκ» από Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη για την πανδημία

Δεν ήταν μια κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού τα πυρά που εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με επίκεντρο τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας. Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη αντιμετωπίζει την πανδημία ως ζήτημα με το οποίο αναμετριέται η ελληνική κοινωνία πρωτίστως και τα κόμματα δευτερευόντως ως συλλογικοί εκφραστές της στην προσπάθεια να δίνονται λύσεις. Το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ότι χρειάζεται να υπάρξει θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, έστω και τώρα, μπροστά στην ατελείωτη τραγωδία με τις απώλειες εξαιτίας του covid-19. Μάλιστα, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σπεύδει, πρωί Παρασκευής (17.12.2021), να επισκεφτεί μαζί με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλη Κατρίνη, τον υπεύθυνο Υγείας βουλευτή Ανδρέα Πουλά και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, το γενικό νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών «η Σωτηρία». Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συζητήσεις με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους.

Λίγες ώρες αργότερα θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να μην είναι κλεισμένος στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ , είτε στη Χαριλάου Τρικούπη, είτε στη Βουλή, ούτε να περιορίζει τις επαφές του μόνο με πολιτικούς παράγοντες. Επιδιώκει να έχει επαφή με τον κόσμο σε χώρους εργασίας ή και πεδία καθημερινής δράσης των πολιτών, ενώ
προτάσσει την ανάγκη λύσεων, προτάσεων και όχι μόνο τον καταγγελτικό λόγο.

Πάντως, μένει να φανεί αν ειδικά για το ζήτημα της πανδημίας υπάρξουν πιο συντονισμένες κινήσεις με δεδομένο ότι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει πρόταση για ένα κοινωνικό και πολιτικό μετώπο με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας.

Πάντως, προκάλεσε αίσθηση η επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς την «έκθετη πολιτικά και ηθικά», με επίκεντρο τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Οπως είχε δηλώσει (15.12.2021) ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ, βουλευτής Ανδρέας Πουλάς «για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής».

Πάντως, το βράδυ της Πέμπτης (16.12.2021), μετά τις εξελίξεις στη βουλή και τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Χαριλάου Τρικούπη σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου επεσήμανε ότι «η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία». Για να καταλήξει σημειώνοντας δηκτικά: «Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter