Σκάνδαλο υποκλοπών: Σκληρό ροκ από τον Τσίπρα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σκληρό ροκ από τον Τσίπρα
Σε δύσκολη θέση έφερε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα αμείλικτα ερωτήματα που του απηύθυνε

Σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις υποκλοπές και «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο»

 

Το 156-143 στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ξένισε κανέναν στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κάθε άλλο. Ηταν αναμενόμενο από την πρώτη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από τις δύο εισηγήσεις που είχε στα χέρια του να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά ο λόγος ήταν εξαιρετικά απλός: όταν αποφασίζεις να τοποθετήσεις το «Δικαιοσύνη παντού» στην προμετωπίδα του προγράμματος των έξι σημείων-δεσμεύσεων με το οποίο θα πορευτείς προεκλογικά δεν μπορείς στην επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (ΑΔΑΕ) να αντιδράς με τρόπο ηπιότερο από το να αξιοποιήσεις το κορυφαίο «όπλο» που σου δίνουν το σύνταγμα και η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

Το μέτρο της ευθύνης δεν αφορά εκείνον που λειτουργεί θεσμικά, καταλήγουν στην Κουμουνδούρου, αλλά εκείνους που επέλεξαν τη διπλωματική ασθένεια, την επιστολική ψήφο ή τη συμμόρφωση παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.

Στοχευμένο το κέρδος από τους 143

Το κέρδος από την πρόταση Τσίπρα ήταν το 143: συγκυριακό και στοχευμένο, αλλά μπαίνει εκ των πραγμάτων στο «σακούλι» του μετώπου απέναντι στη συνταγματική εκτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι ας στρογγυλοκάθισε το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά στην ασυλία που του προσφέρει η πλούσια ιστορία του, με τίμημα να ενεργεί πάντα στις ακρώρειες του συστήματος, κι ας χαμήλωσε τους τόνους το άγρια εκβιαζόμενο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε πέντε σημεία από την ομιλία Τσίπρα: ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού για τα 15 δισ. εξοπλιστικά και ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από τη συγκεκριμένη ροή χρήματος, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ αλλά ένοχος για την εκτροπή με τις υποκλοπές, ότι μετά την ήττα του θα μείνει στην Ιστορία ως πληγή στην κοινωνία, την οικονομία και τη δημοκρατία, ότι γνώριζε τα πάντα για τις παρακολουθήσεις και έξι μήνες έλεγε ψέματα και ότι πλέον δεν μιλάμε για ρυπαρό δίκτυο αλλά για εγκληματική οργάνωση και μοντέλο διακυβέρνησης με έδρα το Μαξίμου.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεχίζουν, επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών. «Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς». Και φυσικά δεν απάντησε ούτε στα αμείλικτα ερωτήματα του Αλ. Τσίπρα για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά. Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις μία προς μία μόνο τυχαία δεν ήταν.

Οσο για τους 156 βουλευτές της ΝΔ, άλλος για την καρέκλα του και άλλοι επειδή εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους.

Αναφερόμενοι δε στην ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη προς τον Αλ. Τσίπρα αν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είχε ονόματα στον φάκελο που του έδωσε, στον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι τα έξι ονόματα (Χατζηδάκης, Φλώρος, Λαλούσης, Διακόπουλος, Λάγιος και Αλεξόπουλος) περιλαμβάνονται στο επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Σε αυτό απάντησε ο Χρήστος Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα έξι πρόσωπα για τα οποία απεύθυνε αίτημα ο Αλ. Τσίπρας βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Φυσικά δεν διέλαθε της προσοχής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια αντιπερισπασμού με τη «μικρή Μαρία» στον Εβρο, τη σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη» και τις σακούλες με τα ευρώ της γραμματέα Καλογρίτσα. Ερχεται, λένε, από τις χειρότερες παραδόσεις της Δεξιάς στη χώρα μας και επιβεβαιώνει ότι τα νήματα εντός της μητσοτακικής ΝΔ τα κινούν πλέον «τα ορφανά του ΛΑΟΣ».

Ούτε η διχογνωμία εντός των «Μένουμε Ευρώπη» και η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου διέλαθαν της προσοχής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ερμηνεύουν τα παραπάνω ως στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως ένα ακόμη βήμα προς την απομόνωση των ακροκεντρώων εντός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχουν ταυτίσει πλήρως την πολιτική τους διαδρομή με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη ομάδα μετά τη στάση της στο θέμα των υποκλοπών δεν μπορεί πλέον να ενεργεί στο όνομα της δημοκρατικής – προοδευτικής πλειοψηφίας.

Σε έξι μεγάλα στάδια με τον απλό κόσμο

«Από Δευτέρα είναι πλέον άλλη μέρα» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το θέμα των υποκλοπών θα έχει και συνέχεια και μάλιστα ενδιαφέρουσα. Και ετοιμάζονται να «κατεβάσουν» την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας απευθείας στον κόσμο. Το «απευθείας» σημαίνει ότι το έλλειμμα εμπιστοσύνης για τη στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ και ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών ως προς την τήρηση της δεοντολογίας όχι μόνο παραμένει αλλά διογκώνεται. Συνεπώς επιλέχθηκε «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον κόσμο».

Γι’ αυτό στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν τη διοργάνωση έξι μεγάλων εκδηλώσεων ανά την επικράτεια. Αρχικά θα λάβουν χώρα τρεις μεγάλες εκδηλώσεις στις τρεις μεγάλες πόλεις: στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου, στη Θεσσαλονίκη στις 6 Φεβρουαρίου και στην Πάτρα. Και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόλοιπη χώρα.

Το θέμα της δημοσιοποίησης των πρώτων υποψηφιοτήτων παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. Η ανακοίνωσή τους μοιραία πήγε πίσω λόγω της πρότασης δυσπιστίας. Αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο και θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter