Σκοτεινές διαδρομές και πάλι σε έργα στη Ζαχάρω

Σκοτεινές διαδρομές και πάλι σε έργα στη Ζαχάρω

Αναθέσεις με περίεργες ημερομηνίες στη Διαύγεια σε εταιρεία με… τριπλό τηλέφωνο

Το «αυτόνομο κρατίδιο της Ζαχάρως» στην Ηλεία ζει και βασιλεύει, παρά την πρόσφατη αλλαγή της δημοτικής αρχής, η οποία ύστερα από πολύχρονους αγώνες κατάφερε να θέσει στο περιθώριο τον έκπτωτο δήμαρχο της πόλης Πανταζή Χρονόπουλο, με σκοπό, όπως έλεγε προεκλογικά, την αποκατάσταση της νομιμότητας…

Ελάχιστους μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου δημάρχου Ζαχάρως, γιατρού το επάγγελμα, Κώστα Αλεξανδρόπουλου (φωτογραφία δεξιά) και την τοποθέτηση από τον ίδιο δημοτικών συμβούλων στελεχών της ΝΔ σε θέσεις-κλειδιά, όλα δείχνουν ότι δυστυχώς στην πολύπαθη περιοχή τίποτε δεν έχει αλλάξει αλλά συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο η αδιαφάνεια και η περίεργη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Εκπληκτοι οι πολίτες της περιοχής ανακαλύπτουν καθημερινά πως η νέα δημοτική αρχή κάνει σήμερα τα ίδια για τα οποία κατηγορούσε ως αντιπολίτευση την παράταξη του Π. Χρονόπουλου και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, επιβεβαιώνοντας το γνωστό γνωμικό: «Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη προκλητική και… ομιχλώδης απευθείας ανάθεση έργου εκτέλεσης εργασιών επισκευής στο γήπεδο της πόλης εκ μέρους του νέου δημάρχου της Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλου αντί χρηματικού ποσού 18.786 ευρώ.

Με βάση τα έγγραφα από τη Διαύγεια, το συγκεκριμένο ποσό βρέθηκε μετά την «κοπτοραπτική» των κωδικών κονδυλίων που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, την οποία έκανε το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως στις 23 Οκτωβρίου 2019, όπως η συντήρηση των κτιρίων του δήμου, ο εξοπλισμός των γραφείων, καθώς και η πληρωμή του τεχνικού συμβούλου για τη σωστή διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ!

Παραδόξως, η απευθείας ανάθεση δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια στις 2.12.2019 δύο φορές με διαφορετικό αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ), ενώ η απόφαση που υπογράφει ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως είναι προγενέστερη (!) της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το έργο.

Εταιρείες με ίδιο τηλέφωνο και διαφορετική διεύθυνση!

Η απευθείας ανάθεση έγινε στη Mahmuti-Shytah Ομόρρυθμη Εταιρεία με έδρα τα Ανω Λιόσια Αττικής. Οπως φαίνεται στο ΓΕΜΗ αλλά και στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η συγκεκριμένη εταιρεία (με αριθμό τηλεφώνου 210 2323449 και διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 315) ανήκει σε δύο Αλβανούς πολίτες και συστάθηκε μόλις δέκα ημέρες μετά τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.

Με βάση την έρευνα και τα επίσημα έγγραφα που αντλήθηκαν από το ΓΕΜΗ και από την ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το τηλέφωνο της εταιρείας ανήκει σε λογιστικό γραφείο (!) που δραστηριοποιείται στην οδό Θεσσαλονίκης 42 στο Καματερό Αττικής. Εκεί είναι και επίσημα καταχωρημένο από τον ΟΤΕ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο σταθερό τηλέφωνο εμφανίζεται ότι ανήκει και στην εταιρεία Advisory Hellas IKE με διεύθυνση Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, Αθή

να. Στην ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (ΙΚΕ), όπως φαίνεται στο ΓΕΜΗ, συμμετέχει ως εταίρος ο ιδιοκτήτης του λογιστικού γραφείου.

Η ομόρρυθμη και το… τρισυπόσταστο τηλέφωνο

Η απευθείας ανάθεση της επισκευής του γηπέδου Ζαχάρως στην ομόρρυθμη εταιρεία των δύο Αλβανών πολιτών προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς πολίτες κατήγγειλαν στο Documento ότι οι συγκεκριμένες εργασίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και από τεχνίτες που κατοικούν στην περιοχή.

Η αντιστοίχιση επίσης του αριθμού τηλεφώνου της συγκεκριμένης εταιρείας με τρεις διαφορετικές διευθύνσεις και εταιρείες αντίστοιχα εντός της Αττικής εγείρει εύλογα ερωτήματα ως προς τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής αλλά και σοβαρά ζητήματα νομιμότητας για τα οποία θεωρείται σίγουρο ότι θα κληθεί να απαντήσει ο Δήμος Ζαχάρως στις αρμόδιες αρχές.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Δεν ξέρει, δεν είδε… δεν άκουσε!

Ολα τα στοιχεία που αναφέρονται στο ρεπορτάζ τέθηκαν υπόψη του νέου δημάρχου της Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος όμως δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Οπως ανέφερε, το έργο δόθηκε στη συγκεκριμένη ομόρρυθμη εταιρεία διότι αυτή έδωσε την καλύτερη προσφορά. Πουθενά όμως δεν υπάρχει δημοσιευμένη η προκήρυξη για το συγκεκριμένο έργο, ενώ στη Διαύγεια αναφέρεται κατηγορηματικά ότι το ποσό των 18.786 ευρώ δόθηκε στους δυο αλλοδαπούς με απευθείας ανάθεση.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν μπόρεσε επίσης να εξηγήσει το… μυστήριο της διπλής δημοσίευσης στη Διαύγεια ούτε γιατί η ημερομηνία της απευθείας ανάθεσης είναι προγενέστερη από εκείνη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος! Αγνοια δήλωσε όμως και για την… τριπλή εμφάνιση του τηλεφώνου της εταιρείας σε αντίστοιχες εταιρείες και διαφορετικές διευθύνσεις. Ο δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε ότι υπέγραψε τα έγγραφα που του έδωσαν οι συνεργάτες του να υπογράψει και ότι θα ερευνήσει το θέμα για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Παρότι ενημερώθηκε πριν από λίγες μέρες, έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον ίδιο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter