Σκοτεινές διασυνδέσεις των κυκλωμάτων σωματεμπορίας

Σκοτεινές διασυνδέσεις των κυκλωμάτων σωματεμπορίας

Ο αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης φαίνεται να γνωρίζεται με τον φωτογράφο – κύριο κατηγορούμενο για εμπορία ανθρώπων.

Πιθανή σύνδεση του κατηγορούμενου ανθυπαστυνόμου για την υπόθεση της Ηλιούπολης με πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και πρόκειται σύντομα να δικαστεί ερευνά σύμφωνα με πληροφορίες του Documento η αστυνομία. Ο αστυνομικός που εμφανίζεται να εξέδιδε τη 18άχρονη φέρεται κατά πληροφορίες να διατηρούσε με κατηγορούμενο για άλλη παρόμοια υπόθεση ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις, οι οποίες προσφάτως διερράγησαν για άγνωστους λόγους. Σε κάθε περίπτωση, οι δυο τους εμφανίζονται ότι αντάλλασσαν like στο Facebook, γεγονός που πιστοποιεί ότι αν μη τι άλλο δεν ήταν άγνωστοι.

Ο συγκεκριμένος άντρας πάντως είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2019 και είχε παραμείνει προφυλακισμένος για περίπου τρεις μήνες με την κατηγορία ότι είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εμπορία ανθρώπων. Συνεργάτης για αρκετά χρόνια της εταιρείας παραγωγής πορνό ταινιών Sirina και επαγγελματίας φωτογράφος εμφανίζεται, σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ως εγκέφαλος οργάνωσης, η οποία έπειθε νεαρές γυναίκες – Ελληνίδες και αλλοδαπές– να εκδίδονται έναντι υψηλής αμοιβής. Ανάμεσα σ’ αυτές, όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα των αρχών το 2019, ήταν και μία ανήλικη, ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του είχε βρεθεί και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Φαίνεται παρά ταύτα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας μας, ότι αμέσως μετά την αποφυλάκισή του κι ενώ ήταν κατηγορούμενος επαναδραστηριοποιήθηκε στον χώρο ιδρύοντας ή συμμετέχοντας σε νέο γραφείο συνοδών με διαφορετική επωνυμία.

Το σπίτι του φωτογράφου – βασικού κατηγορούμενου στο κύκλωμα εμπορίας νέων ανθρώπων διέθετε σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση τζακούζι, τζάκι με φύλλα χρυσού και ακριβά έπιπλα που έδειχναν τη χλιδή και διαφήμιζαν την καλή ζωή του

Ελεύθερος με εγγύηση και νέο… γραφείο

Ο φωτογράφος που κατηγορείται για την παλαιότερη υπόθεση συνελήφθη στις 14 Μαρτίου 2019 και έξι ημέρες μετά κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αποφυλακίστηκε ωστόσο έπειτα από περίπου τρεις μήνες, οπότε του επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι οι οποίοι περιλάμβαναν την υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ανά 15 ημέρες και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Από την ημέρα της σύλληψής του το γραφείο του οποίου εμφανιζόταν ως επικεφαλής και έφερε τον τίτλο Athens Diva έκλεισε, ενώ έπαψε να υφίσταται και η ιστοσελίδα που διατηρούσε στο διαδίκτυο (athensdiva. gr). Την 1η Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς ωστόσο στο διαδίκτυο εμφανίστηκε νέο γραφείο συνοδών πολυτελείας. Από μια γρήγορη αναζήτηση στη γνωστή σελίδα bourdela.com, όπου άντρες σχολιάζουν συνήθως με τρόπο χυδαίο για τις εργάτριες του σεξ τις υπηρεσίες που τους παρέχονται, προκύπτει πιθανή σχέση του νέου γραφείου με το παλιό.

Για παράδειγμα χρήστης με το ψευδώνυμο «nuber 1» αναφέρει ότι «μετά την καταιγίδα πάντα έρχεται μπουνάτσα», ενώ άλλος ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο «eridon1877» αναφέρει στα αγγλικά «Welcome back. Missed you!», δηλαδή «καλώς επιστρέψατε, μας λείψατε». Άλλος χρήστης διερωτάται στο ίδιο φόρουμ αν ο φωτογράφος είναι ακόμη στη φυλακή, ενώ κάποιος άλλος με το ψευδώνυμο «nikai» αναφέρει προς τους συνομιλητές του: «με το μαλακό παιδιά τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν λογικά… θα φέρει τις καλύτερες, απλά υπομονή να προσαρμοστούν». Οι χρήστες του φόρουμ φαίνεται να γνωρίζουν καλά τόσο τον χώρο των εκδιδόμενων γυναικών όσο και το ποιος βρίσκεται πίσω από το νέο γραφείο. Είναι μάλιστα ορισμένοι που διερωτώνται αν «τελικά είναι έξω ή διαχειρίζεται τα ραντεβού από το κελί» και κάποιοι που –έχοντας παρατηρήσει ότι γυναίκες οι οποίες εκδίδονταν μέσω του athensdiva.gr έχουν προφίλ και στον νέο ιστότοπο– αναφέρουν ότι «τα κορίτσια είναι πιστές Πηνελόπες που περιμένουν τον Οδυσσέα τους». Παρά το γεγονός ότι ο διαχειριστής του γραφείου, τον οποίο χαριτολογώντας οι χρήστες αποκαλούν «Μάγο», διαψεύδει εμμέσως τη σύνδεσή του με το athensdiva.gr, οι πληροφορίες που άθελά τους παρέχουν οι «πελάτες» πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο υπόδικος φερόμενος ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπορίας συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συνοδεία πολυτελείας.

Χρήστες της ιστοσελίδας bourdela.com συνδέουν νέο γραφείο συνοδών πολυτελείας με εκείνο που κατείχε και διαχειριζόταν ο φωτογράφος. Οι «πελάτες» του γραφείου άλλοτε διερωτώνται αν ο φωτογράφος διαχειρίζεται τα ραντεβού μέσα από τη φυλακή και άλλοτε συστήνουν υπομονή έως ότου όλα γίνουν όπως παλιά.

Στο ακροατήριο οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα

Ο κατηγορούμενος φωτογράφος, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, πρόκειται σύντομα να δικαστεί με τις κατηγορίες: της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων εμπορίας ανθρώπων, την τέλεση από αυτούς γενετήσιων πράξεων, της εμπορίας ανθρώπων από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα με σκοπό την τέλεση από τα θύματα γενετήσιων πράξεων και με την επιβαρυντική περίσταση τής σε βάρος ανηλίκου τέλεσης, της πορνογραφίας ανηλίκων με τη μορφή της παραγωγής, κατοχής και διάθεσης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων που συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος κατ’ εξακολούθηση κ.ά.

Για την ίδια υπόθεση αλλά με λιγότερες κατηγορίες σε βάρος τους παραπέμπονται επίσης ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων ακόμη 26 πρόσωπα. Οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με το βούλευμα, στο κύκλωμα συνελήφθησαν στις 14 Μαρτίου 2019 και εμφανίζονται να είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2018, με σκοπό το παράνομο κέρδος από τη γενετήσια εκμετάλλευση γυναικών. Ο φερόμενος ως επικεφαλής εμφανίζεται κατά την εισαγγελική πρόταση να επωφελήθηκε από την ανέχεια που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με την νεαρή ηλικία και την ευπιστία κάποιων γυναικών που ζουν μακριά από την οικογένειά τους έπειθε νεαρές κοπέλες με την υπόσχεση ανταλλαγμάτων να εκδίδονται έναντι αμοιβής. Τρεις ακόμη από τους κύριους κατηγορούμενους εμφανίζεται ότι σύχναζαν σε μπαρ όπου γνώριζαν νεαρές κοπέλες, φοιτήτριες ή εργαζόμενες και τις προσέλκυαν υποσχόμενοι κέρδος ώστε να εργαστούν για λογαριασμό της επιχείρησης και συγκεκριμένα να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με πελάτες.

Εμπορία νέων και ανηλίκων

Ο κατηγορούμενος φωτογράφος ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ήταν δημιουργός και ιδιοκτήτης του γραφείου Αthens Diva, ενώ κατά το κατηγορητήριο το κύκλωμα φαίνεται να εκμεταλλευόταν περίπου 50 γυναίκες αλλά και άντρες. Ο φερόμενος ως επικεφαλής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, διότι εμφανίζεται να απέσπασε τη συναίνεση νεαρών γυναικών με σκοπό να προβεί σε γενετήσια εκμετάλλευσή τους, βρίσκοντας ευκαιρία λόγω της ευάλωτης θέσης τους, με πληρωμές. Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο, ο κατηγορούμενος διαπράττει το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα ενώ η πράξη του στρέφεται και κατά ανηλίκου. Ο ίδιος κατηγορείται πως από κοινού με δεκάδες άλλα πρόσωπα απέσπασαν με απατηλά μέσα, δηλαδή εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική τους κατάσταση και υποσχόμενοι υψηλές αμοιβές τη συναίνεση τουλάχιστον 48 γυναικών και αντρών μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι εκδιδόμενες πληρώνονταν για κάθε ραντεβού με πελάτη τουλάχιστον 140 ευρώ, από τα οποία τα 80 παρακρατούσε το γραφείο, δηλαδή ο φερόμενος ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης και τα λοιπά εμφανιζόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Υπολογίζεται ότι σε μια γεμάτη από ραντεβού ημέρα το γραφείο μπορεί να έκανε τζίρο έως και 9.000 ευρώ. Ο ίδιος κατηγορείται επίσης ότι παρήγαγε και κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, αφού φέρεται να υποχρέωσε ανήλικη να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχά της, προτού εκείνος τη βιντεοσκοπήσει και φωτογραφίσει. Φαίνεται δε ότι προμηθεύτηκε και είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανήλικοι κάτω των δώδεκα ετών. Συγκεκριμένα επρόκειτο για φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζονταν κορίτσια από επτά έως δώδεκα ετών, ακόμη και να κάνουν σεξ με ενήλικες.

Η ανήλικη που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα

Το κουβάρι της δράσης του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια ανήλικη κατέθεσε στις αρχές. Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση την οποία αποδέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο παραπέμπει σε δίκη τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα και τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, το νεαρό κορίτσι, το οποίο σήμερα έχει ενηλικιωθεί, προσεγγίστηκε από μέλος του κυκλώματος σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Ο άντρας που την προσέγγισε φέρεται να την έπεισε ότι έχει επαφές με γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ συχνά έκαναν βόλτες με το αυτοκίνητό του οι οποίες ολοκληρώνονταν περίπου στις 9 το βράδυ καθώς η κοπέλα πήγαινε σχολείο. Η νεαρή τελικώς πείστηκε να παίξει σε βίντεο κλιπ γνωστού τραγουδιστή της ραπ, ενώ μετά τα γυρίσματα πήγε μαζί με τον άντρα που είχε γνωρίσει στο κλαμπ στο σπίτι του φωτογράφου, βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης. Σύμφωνα με την κατάθεση της ίδιας, είπε ψευδώς στον εμφανιζόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης ότι σύντομα θα έκλεινε τα 18, πράγμα το οποίο δεν ίσχυε, αφού θα ενηλικιωνόταν έναν ολόκληρο χρόνο μετά. Τελικά οι δύο άντρες εμφανίζονται να έπεισαν την κοπέλα να εργαστεί για λογαριασμό τους. Οπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, οι δύο κατηγορούμενοι δημιούργησαν με την ανήλικη κλίμα εμπιστοσύνης, προβάλλοντάς της τα προτερήματα του πολυτελούς βίου τους. Το νεαρό κορίτσι φωτογραφήθηκε τελικά γυμνή στο σπίτι του φερόμενου ως εγκεφάλου της οργάνωσης και οι φωτογραφίες της αναρτήθηκαν στη σελίδα athensdiva.gr με το ψευδώνυμο Στέφι. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αντρών κατά την οποία ο πρώτος, δηλαδή εκείνος ο οποίος εντόπισε την ανήλικη στο κλαμπ της Αθήνας, ενημερώνει τον δεύτερο, δηλαδή τον εμφανιζόμενο ως επικεφαλής της οργάνωσης για τη νεαρή. Από τη συνομιλία προκύπτει κατά την εισαγγελική εισήγηση ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν για την ανηλικότητά της, γεγονός όμως που δεν τους αποθάρρυνε από το να προχωρήσουν στη γενετήσια εκμετάλλευσή της. Η επίμαχη συνομιλία όπως έχει καταγραφεί από το κοριό της Ασφάλειας έχει ως εξής:

Καλούμενος: Ελα

Καλών: Έλα ε, σου ’στειλα φωτογραφία από ένα πολυβόλο και τώρα έχω ραντεβού μαζί της (…)

Καλούμενος: Ναι, έχω δουλειά τώρα όμως, εγώ έχω φωτογραφίες.

Καλών: Ναι ήθελα να σε, να σ’ ενημερώσω, να μου πεις ένα ΟΚ.

Καλούμενος: Εγινε, έγινε, έγινε, έγινε, έγινε, έγινε.

Καλών: Και τέτοιο και να τη φέρω για φωτογράφιση απλά, γιατί έχει και πέντε μήνες να γίνει δεκαοχτώ.

Καλούμενος: Εγινε, έγινε, έγινε (…) να τη δω, έλα γεια.

Καλών: ΟΚ; Ελα γεια, στείλε μου και πες μου.

Την ίδια περίοδο στο σπίτι του βασικού κατηγορουμένου ζούσαν δύο από τις εκδιδόμενες, ενώ όπως αναφέρει η εισαγγελική εισήγηση «μέσα στην οικία υπήρχε τζακούζι, τζάκι με φύλλα χρυσού, ακριβά έπιπλα που έδειχναν τη χλιδή και διαφήμιζαν την καλή ζωή που διήγαγε ο φωτογράφος». Η ανήλικη εργάστηκε τελικά για λογαριασμό του γραφείου πέντε ημέρες, κάνοντας καθημερινά τρία ή τέσσερα ραντεβού. Σύντομα σταμάτησε γιατί το μετάνιωσε, ενώ ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης προσπάθησε να τη μεταπείσει στέλνοντάς της μηνύματα στο Instagram. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η ανήλικη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της ζητώντας την τιμωρία των δύο αντρών γιατί την εκμεταλλεύτηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter