Σκότωσαν στον Κορυδαλλό Αλβανό κρατούμενο που συνδέεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σκότωσαν στον Κορυδαλλό Αλβανό κρατούμενο που συνδέεται με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νεκρός από μαχαίρωμα στο λαιμό έπεσε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Αλβανός κρατούμενος Αρμπέρ Μπάκο, ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αρμπέρ Μπάκο έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της δολοφονίας του, φέρεται να είναι ο επίσης Αλβανός συγκρατούμενός του ο οποίος κατηγορείται για φυσική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου.

Για το περιστατικό διέταξε ποινική και πειθαρχική έρευνα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Μετά μάλιστα από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ.Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ.Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Είχε ανοίξει πυρ σε μπαρ στο Μικρολίμανο

Παράλληλα, το θύμα είναι αυτός που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για αιματηρή επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014 όταν άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ τραυματίζοντας 16 άτομα. 

Ο Αρμπέρ Μπάκο είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων και η μεταγωγή είχε γίνει γνωστή στον θύτη που του έστησε ενέδρα και τον σκότωσε.

Το θύμα ήταν ένας πολύ σκληρός κακοποιός ο οποίος κατηγορείτο και για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, για την οποία έχει ισχυριστεί ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό του Αριστείδη Φλώρου που είχε αντιδικία με το θύμα με αφορμή την υπόθεση της HELLAS – Energa Power. 

Οι δύο εμπλεκόμενοι Αλβανοί είχαν υποστήριξε ότι ο Αρ. Φλώρος τους είχε υποσχεθεί 100.000 ευρώ για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο ,που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη της HELLAS – Energa Power.Στη συνέχεια όμως ,πάντα κατά τους ισχυρισμούς τους, ο Φλώρος τους…έριξε γιατί τελικά το θύμα επέζησε.

Πρωτόδικα οι δύο Αλβανοί καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις ενώ στον Αριστείδη Φλώρο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών. Γι αυτήν την υπόθεση μάλιστα το δικαστήριο είχε αφήσει ελεύθερο τον Φλώρο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αλλά επέστρεψε στη φυλακή καθώς εκτίει πρωτόδικη ποινή 21 ετών για το σκάνδαλο της HELLAS – Energa Power.

Από την πλευρά του ο Αρ. Φλώρος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει δύο εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσεις που τον ενοχοποιούσαν για την απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου και να πουν την αλήθεια. Με αφορμή αυτόν τον εκβιασμό φέρεται να έβαλαν συνεργάτες τους να επισκεφτούν στο γραφείο του τον συνήγορο του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, κι όταν αυτός αρνήθηκε να συνδιαλλαγεί μαζί τους τον δολοφόνησαν θανάσιμα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter