Σκουφά: «Επαγγελματίες και πολίτες δεν στηρίχθηκαν πραγματικά από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους “κολλητούς” της»

Σκουφά: «Επαγγελματίες και πολίτες δεν στηρίχθηκαν πραγματικά από την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τους “κολλητούς” της»

«Μήπως εν τέλει ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να _x000D_
επιβιώσουν μόνον οι λίγοι και οι ισχυροί, καθώς από το Φθινόπωρο υπάρχει_x000D_
δυστυχώς το ενδεχόμενο επιχειρήσεις να κλείσουν, να οδηγηθούμε σε νέα _x000D_
λουκέτα και σε νέους δουλοπάροικους με εκ περιτροπή εργασία, μισούς _x000D_
μισθούς και εργαζομένους β και γ διαλογής;»
, επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ Σκούφα σε συνέντευξη της στην ενημερωτική ιστοσελίδα Kapa – News.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Σκούφα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αυτό που πραγματικά χρειάζεται η αγορά. «Ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εμπροσθοβαρή μέτρα πραγματικής στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων, για αυτό και καταθέσαμε κοστολογημένο πρόγραμμα το «μένουμε όρθιοι» με 3 δις άμεση ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάλυψη λειτουργικών εξόδων, πλήρη κάλυψη εργοδοτικών κι ασφαλιστικών εισφορών, όπως δηλαδή συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πέραν όμως των προβλημάτων των παραπάνω φορέων, μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται με τους απλούς πολίτες, τι γίνεται με ανθρώπους που ουσιαστικά στις πλάτες τους πέσανε όλα τα μνημόνια, ενδεικτικά αναφέρω τους ανθρώπους που μετά βίας κοιτούσανε να μπούνε στα οκτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ανθρώπους που δεν έχουν σταθερή δουλειά, που είναι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία ή στα εστιατόρια, τους μακροχρόνια ανέργους, όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους πληβείους, τους κλοσάρ της σύγχρονης εποχής. Εκεί η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και να πω ότι ήδη από το ΄14 και πριν εκλεγώ, στηρίξαμε μία προσπάθεια αλληλεγγύης με κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικό φροντιστήριο, τότε αλλά και τώρα, βλέπω και βλέπουμε πόσο πολύ λείπει το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας».

«Η πολιτική μας διαφορά με την ΝΔ, σαν αριστερή δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι εμείς κάνουμε λόγο για ανάγκη μείωσης της τεράστιας ψαλίδας που υπάρχει μεταξύ του μεγάλου πλούτου και τον φτωχοποιημένων ανθρώπων, για δίκαιη κατανομή βαρών. Όχι όμως όπως την εννοεί ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υπονοώντας ότι θα έχουμε μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων πιθανά και σε συντάξεις. Εμείς πολύ περισσότερο τονίζουμε κι αγωνιζόμαστε για να μειωθούν οι ταξικές ανισότητες, μεταξύ πολύ πλουσίων και πολύ φτωχών. Και δυστυχώς με την επερχόμενη ύφεση θα έχουμε και άλλες τάξεις που θα φτωχοποιηθούν, θα έχουμε τους «νεόπτωχους». Η φτώχεια δεν είναι ατομικό φταίξιμο, δεν φταίει ατομικά κανείς, φταίει το γεγονός ότι μέχρι τώρα διαχρονικά θα τολμούσα να πω δυστυχώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι αόρατοι από κάθε κυβέρνηση, με ένα «ευχάριστο διάλειμμα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο πρόβλημα των συμπολιτών μας, πώς θα δουλέψουν, πώς θα ταΐσουν τις οικογένειες, πώς θα πληρώσουν το ρεύμα. Δυστυχώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα ρίξω το βάρος στον ίδιο τον πρωθυπουργό, έχει την ψευδαίσθηση ότι επειδή συγκεντρώνει την αυτοδυναμία και 156 βουλευτές, ουσιαστικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

Σε ερώτηση για τον αν ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να κάνει εκλογές, απάντησε πως είναι ένα ενδεχόμενο σενάριο, διότι όσο περνάει ο καιρός οι πολιτικές της ΝΔ είναι αυτές που θα μας οδηγούν σε μια βαθιά ύφεση, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έρθει μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα, όπως να έχουμε μία περίοδο εκτεταμένης λιτότητας, ένα νέο δανεισμό, ένα νέο μνημόνιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter