Σκουπίδια με το… ζύγι – Τέλος απορριμμάτων προανήγγειλε ο Χατζηδάκης (Ηχητικό)

Σκουπίδια με το… ζύγι – Τέλος απορριμμάτων προανήγγειλε ο Χατζηδάκης (Ηχητικό)

Τέλος απορριμμάτων προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποθαρρύνονται όσοι πετούν σκουπίδια ανεξέλεγκτα.

«Πληρώνω όσο πετάω», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξηγώντας τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που παρουσίασε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο στόχος είναι να εφαρμόζεται η αρχή «πληρώνω όσο πετάω». Πρακτικά όμως τι σημαίνει αυτό; Όπως ισχυρίστηκε, τα απορρίμματα θα ζυγίζονται με κάποιο τρόπο, προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση. Πώς θα γίνει αυτό; Όπως είπε, το ζήτημα αφορά τους δήμους και θα σχετίζεται με τα δημοτικά τέλη.

Για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης, ενώ υπάρχουν ακόμα 10 που ναι μεν δεν λειτουργούν, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17.

«Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter