Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
12 μήνες με 3ετη αναστολή

Σκουριές: Ο 77χρονος μπαρμπα-Θόδωρος καταδικάστηκε για αντίσταση κατά των ΜΑΤ

Σε 12 μήνες με 3ετη αναστολή καταδικάστηκε ο 77χρονος μπαρμπα-Θόδωρος, ο οποίος κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά των ΜΑΤ. Έχει αναπηρία στο ένα του πόδι και είχε ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις καταστολής.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου το 2013. Ήταν η ημέρα που προφυλακίστηκαν δυο από τους 21 κατοίκους που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοστασίου στις Σκουριές.

Τότε το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού διαμαρτυρήθηκε τόσο στο δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου όσο και στο δασικό δρόμο των Σκουριών και έξω από το χωριό της Μεγάλης Παναγιάς.

Εκεί τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές . Μεταξύ άλλων στα επεισόδια σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός του 73χρονου, που έβγαινε να διαμαρτυρηθεί σε κάθε κινητοποίηση παρά την αναπηρία στο ένα του πόδι.

Ο μπαρμπα - Θόδωρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής με βαριά τραύματα και με συνοδεία πέντε αστυνομικών που τον φρουρούσαν. Οι γιατροί διέγνωσαν: «εγκεφαλική διάσειση, οίδημα και εκχύμωση βλεφάρων άμφω, τραυματικό υπόσφαγμα άμφω, τραυματική απόπτωση ενδοθηλίου κερατοειδούς χιτώνος, εκ του βυθού του οφθαλμού, δεξιός οφθαλμός περιθηλιαία φλογοειδής αιμορραγία στη 12η ώρα, οίδημα στην ωχρά κηλίδα και υποαμφιβληστροειδής αιμορραγία στην 6η ώρα. Παρουσίασε επίσης έντονη σημειολογία εγκεφαλικής διάσειση.

Κι όμως τελικά ο μπαρμπα - Θόδωρος ήταν αυτός που βρέθηκε κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού με άγνωστους δράστες, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού πάλι με άγνωστους δράστες, όπως και αντίσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.