Σκουρλέτης: Ανταγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή ο Γεωργιάδης

Σκουρλέτης: Ανταγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή ο Γεωργιάδης

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Άδωνη Γεωργιάδη επιφύλασσε η εκκίνηση της δεύτερης συνεδρίασης της Ολομέλειας για τον «Κλεισθένη Ι».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε για διγλωσσία και αναξιοπιστία τον υπουργό Εσωτερικών μετά την υιοθέτηση της τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ευθυγραμμίζει χρονικά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις ευρωεκλογές. Πρόσαψε στον κ. Σκουρλέτη πως δίνει τη δυνατότητα σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν μέρος στα Δημοτικά Συμβούλια δίχως τη θέσπιση εκλογικού ορίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον υπουργό να αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη ανταγωνιστή της Χρυσής Αυγής.

«Το μεσημέρι λέγατε πως πρέπει να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και το βράδυ λέγατε για τον Μάιο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε αναφορικά με τη μη θέσπιση εκλογικού ορίου στον «Κλεισθένη Ι»: «Χωρίς όριο εισόδου, θα μπουν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο από την Χρυσή Αυγή μέχρι την Πλεύση Ελευθερίας της κας Κωνσταντοπούλου. Βάζετε όλα τα άκρα στους Δήμους και θα έχουμε για 4 χρόνια χάος». Επισήμανε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στον κ. Καμμένο γιατί δεν αποδέχεται την πρότασή του για εκλογικό πλαφόν 3%.

Αναφορικά με τη ψήφο των αποδήμων, σχολίασε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο μετά από πέντε μήνες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που θα συσταθεί για να προβεί στις απαιτούμενες προτάσεις ρύθμισης του ζητήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αντέτεινε στον Άδωνη Γεωργιάδη πως «είχατε πολλές ευκαιρίες και δεν κάνατε τίποτα» για τη ψήφο των αποδήμων, τονίζοντας πως η πλειοψηφία των ελλήνων που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια «έφυγαν εξ αιτίας σας». Ως προς το ζήτημα του πλαφόν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ. «Εσείς προσωπικά υιοθετήσατε τον εθνικολαϊκισμό και έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό με την Χρυσή Αυγή» τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter