Σκουρλέτης: Απολογισμός – εφαλτήριο για νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Απολογισμός – εφαλτήριο για νέα δυναμική επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ότι: «το κείμενο του απολογισμού, η αποτίμηση της προηγούμενης περιόδου, _x000D_
μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα δυναμική επιστροφή του _x000D_
ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή»

«Ετσι χτίζεται η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα, «η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης. Μέσα από αυτή τη βαθιά πολιτική διαδικασία διαμορφώνουμε ένα αλλά παράδειγμα πολιτικής δράσης, ένα άλλο μοντέλο πολιτικής σχέσης με τα μέλη τους φίλους την κοινωνία πέρα από τα στερεότυπα των κατεστημένων κομμάτων», σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος σημείωσε ότι η διαδικασία έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, καθώς όπως ανέφερε: «χάσαμε χρόνο, κάποιοι το φοβήθηκαν κακώς, χάσαμε χρόνο, ενώ παντού ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζήταγε επίμονα».

Παράλληλα τόνισε ότι: «η διεύρυνση περνάει μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι αντίθετα «το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον Τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο». «Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε.

Για ποιους λόγους άραγε;», είπε. «Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από ‪2012‬. Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα… Σήμερα φαίνεται πως δεν έχουμε στρατηγικές διάφορες ανάμεσα μας, έχουμε ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα. Η μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς ήταν και είναι η ικανότητα της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμός τους».

Παράλληλα, ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως: «Η κρίση του κομματικού φαινομένου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με μοιρολατρική αποδοχή της κατάστασης και πως αν δεν δοθεί πραγματικό περιεχόμενο δουλειάς στα μέλη, δυνατότητα αποφασιστικής διαμόρφωσης θέσεων για το χώρο, δεν θα δούμε να αναστρέφεται το φαινόμενο. Η στάση της δικής μας Αριστεράς έναντι των θεσμών είναι προσπάθεια εξυγίανσης τους με κανόνες, σεβασμό στη δημοκρατία και αξιοκρατία.

Θεωρώ λάθος την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter