Σκουρλέτης: Εγρήγορση για την κακοκαιρία

Σκουρλέτης: Εγρήγορση για την κακοκαιρία

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε αυξημένη εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού τα επόμενα 24ωρα για να μην παρουσιαστούν άλλα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, ότι αν και η σφοδρότητα της κακοκαιρίας δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία 30 χρόνια, τελικά «σε γενικές γραμμές η κρατική μηχανή ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις».

Όπως αναφέρθηκε, στο επίκεντρο βρίσκονται η αντιμετώπιση του ψύχους για τους πρόσφυγες των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και τους άστεγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό και το κεντρικό οδικό δίκτυο. Για τους πρώτους, σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για τους άστεγους παραμένουν ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι που διαθέτουν οι δήμοι, καθώς και ορισμένοι σταθμοί του μετρό, ενώ θα συνεχιστεί η διανομή κλινοσκεπασμάτων σε όσους άστεγους αρνηθούν να μετακινηθούν σε κλειστούς χώρους.

Τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, ο υπουργός τα απέδωσε κυρίως στη δυσκολία προσέγγισης των μηχανημάτων διάνοιξης, εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Πρόσθεσε πάντως, ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε άμεσα και κατόρθωσε να απεγκλωβίσει από το σημείο περίπου 90 άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter