Σκουρλέτης: Έρχεται οριστική λύση για τους συμβασιούχους των δήμων

Σκουρλέτης: Έρχεται οριστική λύση για τους συμβασιούχους των δήμων


Πολιτική σκοπιμότητα καταλόγισε σε δημάρχους που δεν καταβάλλουν τους μισθούς. Θα επιδιωχθεί διακομματική συναίνεση τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πολιτική σκοπιμότητα συγκεκριμένων δήμων που δεν πληρώνουν τους συμβασιούχους επικαλούμενοι αναμενόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «σε ορισμένους αιρετούς βλέπω πολιτική σκοπιμότητα» προκειμένου «να δημιουργήσουν ένα κλίμα αναστάτωσης σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζόμενων». Όσον αφορά το Ελεγκτικό Συνέδριο ευχήθηκε για τις δαπάνες αυτές «πολύ σύντομα να αποφανθεί ώστε με θετικό τρόπο να λυθεί». Σημείωσε ότι ως κυβέρνηση «δεν θα υποκαταστήσουμε το ελεγκτικό συνέδριο» τονίζοντας όμως ότι σήμερα «η μειοψηφία των επιτροπών του ελεγκτικού συνεδρίου δεν εγκρίνουν τις συγκεκριμένες δαπάνες».

«Η κυβέρνηση έχει μία ευαισθησία στο θέμα των συμβασιούχων» επισήμανε ο υπουργός μιλώντας για «πανσπερμία συμβασιούχων, πολλές χιλιάδες» και σημειώνοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μία λύση στην ομηρία τους». Μάλιστα τόνισε πως «βρισκόμαστε σε επεξεργασία συγκεκριμένης πρότασης» και «θα την καταθέσουμε σε όλα τα κόμματα» προκειμένου να δοθεί λύση με ευρύτερη συναίνεση.

Τέλος ο Π.Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών: «Στείλαμε εγκύκλιο που έχει καλέσει συγκεκριμένους δημάρχους και τους λέει ότι δεν έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν κατά το δοκούν το νόμο» σημειώνοντας πως «ήταν μια πράξη ανάγκης για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Επίσης είπε ότι «η άρνηση να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχει να κάνει με το ότι συμπλήρωσαν το 24μηνο». Τόνισε πως «δεν γίνεται να μην τους εγκρίνονται οι δαπάνες για εργασία που έχει ήδη παρασχεθεί».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter