Σκουρλέτης: Η 13η σύνταξη του Μαΐου ήταν μόνιμο διαρθρωτικό μέτρο, όχι μέρισμα

Μια σαφή απάντηση στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει το πετσοκομμένο μέρισμα που δίνει φέτος, έδωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 102 FM της Μακεδονίας, η πρόσθετη σύνταξη του Μαΐου ήταν ένα «μόνιμο, διαρθρωτικό μέτρο το οποίο, σύμφωνα με την ψηφισθείσα νομοθεσία, θα δινόταν κάθε χρόνο», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πριμοδοτεί το 1% των υψηλών εισοδημάτων.

«Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους, εννοώ τα αριθμητικά δεδομένα. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κοινωνικό μέρισμα επέστρεψε σε 1,6 εκατ. πολίτες 629 εκατ. ευρώ. Αυτό έγινε 750 εκατ. ευρώ το 2017 με δικαιούχους 3,65 εκατ. πολίτες. Το 2018 έγινε 780 εκατ. ευρώ με δικαιούχους 3,7 εκατ. πολίτες. 'Αρα, και μόνο η αριθμητική σύγκριση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τότε είχαμε μια πολιτική με αποδέκτες πολύ περισσότερους από τους σημερινούς, περίπου 250.000 που αφορούν τα 175 εκατ. της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η πρόσθετη σύνταξη του Μαΐου ήταν ένα «μόνιμο, διαρθρωτικό μέτρο το οποίο, σύμφωνα με την ψηφισθείσα νομοθεσία, θα δινόταν κάθε χρόνο». «Η εικόνα ολοκληρώνεται όταν δει κανείς το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή τη στιγμή. Κερδισμένοι είναι το 1% των υψηλών εισοδημάτων, οι πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο εισοδήματα. Το 80% των φοροελαφρύνσεων αφορά το 2,5% των επιχειρήσεων. Όπως «ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται», έτσι και η ταξική μεροληψία υπέρ των λίγων και των δυνατών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρύβεται», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.