Σκουρλέτης: Η αντιπολίτευση υιοθετεί εμφυλιοπολεμικό λόγο – Κρυφοχρυσαυγίτης ο Άδωνις (Video)

Σκουρλέτης: Η αντιπολίτευση υιοθετεί εμφυλιοπολεμικό λόγο – Κρυφοχρυσαυγίτης ο Άδωνις (Video)

Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση με ευθύνη της ΝΔ γυρίζει τη χώρα πίσω. 

«Υιοθετεί διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό λόγο αναδεικνύοντας διαχωριστικές γραμμές ως κυρίαρχα ζητήματα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην ΕΡΤ. Έκανε λόγο για αναβάθμιση στη ΝΔ των ακροδεξιών στοιχείων και χαρακτήρισε «κρυφοχρυσαυγίτη» τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η ρητορική του είναι ακροδεξιά και διχαστική.

«Η ΝΔ έχει χάσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμάς μας βολεύει, καθώς με τέτοια αντιπολίτευση θα μακροημερεύσουμε στην κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στους δήμους σημείωσε ότι περίπου 5.000 θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και διευκρίνισε ότι ο αριθμός θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Συνολικά υπάρχουν 6.100 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως το κόστος δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων.

Είπε πως έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί υπουργών που παίζουν κατενάτσιο στη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Μου είναι δύσκολο να την ερμηνεύσω. Θεωρώ ότι κάθε φορά, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι μια αντιπαράθεση με άλλα μέσα. Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, αλλά από διαφορετική πλευρά. Όταν πηγαίνεις με συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις, κερδίζεις πράγματα στη διαπραγμάτευση. Όταν πηγαίνεις με διάθεση να υιοθετήσεις ό,τι ζητείται, χαμένη είναι η χώρα και ο λαός της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter