Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει να χαθούν όσα κερδήθηκαν με θυσίες τα τελευταία χρόνια

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει να χαθούν όσα κερδήθηκαν με θυσίες τα τελευταία χρόνια

«Η κυβέρνηση προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική αντιμεταρρύθμιση, από τις πρώτες μέρες της πνέει ένας συντηρητικός άνεμος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλάι όλων αυτών που τον πίστεψαν, των λαϊκών στρωμάτων, του κόσμου της μισθωτής εργασίας, δεν θα αφήσει να χαθούν όσα κερδήθηκαν με θυσίες και δυσκολίες τα τελευταία χρόνια».

 Αυτά τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος,

«Είναι λίγες μέρες που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και αποκαλύπτεται το πραγματικό της πρόσωπο» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και ανέφερε ενδεικτικά πως:

– Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, βλέπουμε πως αυτό που αρνιόταν πεισματικά ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την προώθηση της ιδέας της ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος, είναι πια μια πρόταση πάνω στο τραπέζι, έτσι όπως οι ίδιοι οι βουλευτές του ανοιχτά υποστηρίζουν.

-Την ίδια στιγμή περιορίζεται ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας.

-Ταυτόχρονα με τις πρώτες κινήσεις σε σχέση με τη συγκρότηση της κυβέρνησης, πνέει ένας συντηρητικός άνεμος.

– Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπάγεται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ από την άλλη ετοιμάζονται αντισυνταγματικές αλλαγές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

– Αυτό που ακούγεται ότι καταργείται ουσιαστικά ο αποφασιστικός ρόλος και χαρακτήρας των δημοτικών συμβουλίων και οι δήμαρχοι από εκτελεστικά όργανα ουσιαστικά μετατρέπονται σε αποφασιστικά, είναι μια μεγάλη αντισυνταγματική ανατροπή.

– Έχει αρχίσει μια συστηματική επιχείρηση απαξίωση της ΔΕΗ, που πράγματι έχει προβλήματα, αλλά σαν στόχο έχει να επαναφέρει ένα ξεπερασμένο σχέδιο, από πριν πέντε χρόνια, το οποίο είναι εμμονικό και το μόνο στο οποίο στοχεύει είναι πώς θα ξεπουληθούν τα «φιλέτα» της ΔΕΗ, δηλαδή τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, από εκεί που κερδίζει η ΔΕΗ.

«Ό,τι τους κατηγορούσαμε ότι προωθούν προεκλογικά, φαίνεται ότι είναι η βασική στόχευση αυτής της κυβέρνησης», επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και σε ό,τι αφορά τη στάση του δικού του κόμματος, τόνισε πως όχι μόνο δεν θα αφήσει να χαθούν όσα κερδήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά, όπως είπε, «θα προσπαθήσουμε με τεκμηριωμένο τρόπο να καταθέσουμε εναλλακτικές προγραμματικές προτάσεις, οι οποίες και να εμπνεύσουν και να γίνουν και σημείο αναφοράς και για την ελληνική κοινωνία».

Σε ερώτηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «και μόνο ο όρος κατάργηση του ασύλου είναι κάτι που εγγράφεται σε μια αντιδημοκρατική λογική» και πρόσθεσε: «Το άσυλο είναι μια διαχρονική κατάκτηση, δεν αφορά μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αφορά την παρουσία των Πανεπιστημίων πάνω από 200 χρόνια τώρα. Είναι, νομίζω, τραγικό στις μέρες μας να μιλάμε με τόσο μεγάλη ευκολία πως θα καταργηθεί το άσυλο. Το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σε παραβατικές πράξεις, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους, και η αστυνομία να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα, όποτε κινδυνεύει μια ζωή, γιατί αυτό αποκρύπτεται ορισμένες φορές, αλλά δεν μπορεί με αφορμή προβλήματα εφαρμογής να πάμε προς τα πίσω και να ακολουθήσουμε έναν ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο». 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter