Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά (Video)

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά (Video)

Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα ανανεώσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου στην παρούσα κυβέρνηση, εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Αθήνας, Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα, στην πρωινή εκπομπή του OPEN tv. 

Προσέθεσε δε ότι ο κόσμος δεν θέλει να γυρίσει σε εκείνες τις καταστάσεις που οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά» είπε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε: «Πάνω από 1,5 χρόνο, οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια εικόνα ενός καταρρέοντος κόμματος, ενός απομονωμένου πρωθυπουργού. Αυτό φάνηκε πια από την ίδια τη ζωή ότι δεν ισχύει.

Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι η μεγάλη διαφορά, πέρα από την αξιολόγηση των μέτρων της κάθε κυβέρνησης, ήταν ότι αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί να τιμά τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ότι μπορεί να καταλαβαίνει τις δυσκολίες του και ταυτόχρονα να διαχειρίζεται την κατάσταση με έναν τέτοιο τρόπο, παρά τις αντιφάσεις, τα προβλήματα, τις πιέσεις, τους συσχετισμούς, ώστε στην πράξη να ανοίγει μία διαφορετική προοπτική.

Πάνω σε αυτό θα κριθούμε και θεωρώ, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσω την ανταπόκριση του κόσμου, ότι θα εκτιμηθεί αυτή προσπάθεια. Ο κόσμος δεν θέλει να γυρίσει σε εκείνες τις καταστάσεις που οδήγησαν στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Την Κυριακή θα έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ώστε να επιτρέπει στην παρούσα κυβέρνηση να βγάλει το συμπέρασμα ότι υπάρχει μια ανανέωση της εμπιστοσύνης σε όλα αυτά που έχει κάνει και για να συνεχίσει στην ίδια πορεία. Στην πορεία της ελάφρυνσης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, στην πορεία της δίκαιης ανάπτυξης. Μιας διαφορετικής προοπτικής για τη χώρα».

Η προγραμματική αντιπαράθεση ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η κάλπη της Κυριακής», συνέχισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, και παρότι πιστεύω πραγματικά ότι είναι μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση, καθώς θεωρώ ότι εκ των πραγμάτων διαμορφώνει το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, σε κάθε περίπτωση δεν βγάζει κυβέρνηση. Αυτό είναι δεδομένο. Στέλνει αντιπροσώπους για το ευρωκοινοβούλιο. Άρα, μιλάμε, επαναλαμβάνω, για ένα αποτέλεσμα που στην ουσία θα είναι μια θετική -θέλω να πιστεύω- αξιολόγηση για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά και για αυτά που σκοπεύει να κάνει. Διότι ευτυχώς το τελευταίο διάστημα η συζήτηση ξέφυγε από δευτερεύοντα ζητήματα, από αυτά στα οποία, ίσως για λόγους σκοπιμότητας, επιχείρησε η Νέα Δημοκρατία να στρέψει την αντιπαράθεση, που είχαν να κάνουν με τις οικογένειες του καθενός, με την προσωπική του ζωή. Πήγαμε στην επί της ουσίας προγραμματική αντιπαράθεση και αποδείχθηκε ότι αυτό το πεδίο είναι το ευνοϊκό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχολογία, ο κ. Σκουρλέτης απαντά πως «το 35% με 40% πραγματική μείωση στις συντάξεις έγινε επί των ημερών της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ. Η μείωση του κατώτατου μισθού εν μία νυκτί, στα 586 ευρώ, έγινε επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας -ο κ. Βρούτσης ήταν υπουργός- μαζί με το ΠΑΣΟΚ, από κοινού. Όταν, πριν από λίγους μήνες, έγινε η αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 11% βγήκε η νέα Δημοκρατία και είπε “δεν το αντέχει η οικονομία, πρέπει να γίνει 3% με 4%”. Ήθελαν τώρα, τώρα ήθελαν μικρότερη αύξηση. Και λέγανε οι Κασσάνδρες ότι θα καταρρεύσει η οικονομία» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης και καταλήγει:

«Ίσα – ίσα, έχει δοθεί μια νέα αναπτυξιακή ώθηση γιατί η ενίσχυση των μικρών εισοδημάτων τονώνει την οικονομία. Έχουμε ρεκόρ ξένων άμεσων επενδύσεων και ρεκόρ στις εξαγωγές το ένα εξάμηνο μετά το άλλο. Όλες οι εκτιμήσεις μιλάνε για μια σταθεροποιημένη οικονομία η οποία έχει αναπτυξιακή προοπτική. Και έρχονται πλέον κάτω από την πίεση και τη διάψευση της ίδιας της πραγματικότητας και ασκούν κριτική. Εκεί που μας έλεγαν τον Αύγουστο ότι θα πάμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο τώρα μιλάνε για παροχολογία. Παροχολογία καταγγέλλουν, αλλά παροχολογία ψηφίζουν. Χωρίς να δεσμεύονται για τη 13η σύνταξη […] Ξέρετε γιατί; Διότι στον πυρήνα της ιδεολογικής, προγραμματικής και πολιτικής συγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η κοινωνική ανισότητα είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου. Αυτό το μοντέλο έχουν. Υπέρ της κοινωνικής ανισότητας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter