Σκουρλέτης: Θα στηρίξουμε αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις

Σκουρλέτης: Θα στηρίξουμε αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, από τη Λάρισα διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου του 2019.

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λάρισα, τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πάντοτε τις αυθεντικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Αυτό θα κάνει και στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου του 2019. Θέλω να σας επισημάνω ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές γίνονται κάτω από νέες συνθήκες, διότι είναι πραγματικότητα μια νέα, βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο «Κλεισθένης 1», που καθιερώνει την απλή αναλογική και δίνει νέες δυνατότητες στην Αυτοδιοίκηση για πιο αντιπροσωπευτική, γνήσια και αδιαμεσολάβητη έκφραση των τοπικών συσχετισμών. Ταυτόχρονα τους θέτει όλους μπροστά στις ευθύνες τους, έτσι ώστε να συνεργαστούν για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

Για το πώς μια τέτοια συνεργασία συνάδει με τις δηλώσεις του ΚΙΝΑΛ περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τόνισε:

«Με αφήνει παγερά αδιάφορο το τι λέει το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή σε κεντρικό επίπεδο εμφανίζεται φοβικό. Στο εσωτερικό επίπεδο ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου, εσείς ίσως να τα γνωρίζετε καλύτερα αυτά. Αλλά για εμάς, προτεραιότητα είναι, όπως σας είπα, να δώσουμε αυτή τη μάχη μέσα από πλατιά συνεργατικά σχήματα, νικηφόρα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα έχουν ένα αυτοδιοικητικό στίγμα, θα καταθέτουν προτάσεις για το καλό των πολιτών. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, βράζει στο κομματικό του ζουμί».

Αναφορικά με τον στόχο του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε:

«Αυτό που εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο είναι ότι θα πρέπει να κερδίσει μία αντίληψη που θέλει ισχυρή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό. Που στην πράξη θα βάλει τα θεμέλια για την χειραφέτησή της από το κεντρικό κράτος και που θα μπορέσει να εμπνεύσει τους πολίτες. Δεν μπορεί η υπόθεση των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών να είναι κακέκτυπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη ούτε από δημάρχους “καλοχαιρέτες”, ούτε από περιφερειάρχες “καλοχαιρέτες”. Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που να είναι κοντά τους, να πιάνουν τον σφυγμό. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να μπουν στην υπόθεση της Αυτοδιοίκησης νέοι άνθρωποι. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση , όπως το λέει και η ίδια η λέξη, πρέπει να είναι τοπική πάνω απ’ όλα, δηλαδή συμμετοχική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter