«Τους έχει πάρει είδηση ο κόσμος»

Σκουρλέτης: Θυσιάζουν την πραγματικότητα για ένα αντικυβερνητικό οκτάστηλο

Την «αφιονισμένη πολεμική» κατά της κυβέρνησης, που ασκούνε μέσα ενημέρωσης με αφορμή το σχέδιο νόμου για τους ΟΤΑ, στηλιτεύει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Η κατάντια του να θυσιάζεις την πραγματικότητα για ένα αντικυβερνητικό οκτάστηλο».

Ο κ. Σκουρλέτης διαπιστώνει πως «τα συστημικά παπαγαλάκια» ανακαλύπτουν νέα ρουσφέτια και χιλιάδες προσλήψεις, προσδοκώντας παρέμβαση των Θεσμών εναντίον του νομοσχεδίου. «Το γεγονός είναι ότι δεκάδες εύλογα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης γίνονται αποδεκτά, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των φορέων της, με ιδιαίτερη σπουδή προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες, αδικίες και γενικεύσεις» απαντά ο ίδιος και συμπληρώνει: «Με το σχέδιο νόμου εισάγονται θετικές διατάξεις για τους ΟΤΑ, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και την Πολιτεία. Ίσως γι αυτό να ενοχλεί τόσο πολύ κάποιους» σχολιάζει ο υπουργός, εκτιμώντας παρά ταύτα, ότι «τους έχει πάρει είδηση ο κόσμος».

Απέναντι στην πολεμική ρητορική ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών διατυπώνει και ορισμένα «αβίαστα ερωτήματα»: »Γιατί είναι «ρουσφέτι» η παροχή στους εργαζόμενους της καθαριότητας Μέσων Ατομικής Προστασίας; Είναι «ρουσφέτι» η επέκταση της παροχής επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, εφόσον αυτό προκύπτει από τους πραγματικούς όρους απασχόλησης στη συγκεκριμένη θέση; Είναι «ρουσφέτι» η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους, όταν γνωρίζουμε τις δυσκολίες που βιώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας; Είναι ρουσφετολογική η δυνατότητα των δήμων να δημοπρατούν υλικά που προκύπτουν από την ανακύκλωση απορριμμάτων, ώστε να υπάρξουν οφέλη και για τους δημότες, αλλά και η χώρα να καλύψει καθυστερήσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων;» ρωτά ο Π. Σκουρλέτης και συμπληρώνει: «Αποτελεί δημοσιονομικό εκτροχιασμό η δυνατότητα που παρέχεται στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς, δήμους, εφόσον το θέλουν και το μπορούν, να δίνουν κίνητρα παραμονής σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς; Ενοχλεί η συγκρότηση Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση από την Πολιτεία των ζητημάτων απόκτησης ιθαγένειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία;»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.