Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Σκουρλέτης προς Ν.Δ.: Όταν λέω πολιτικά «βαποράκια» εσάς εννοώ!

«Ας μην κάνει η Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταλαβαίνει. Ως προς τα πολιτικά «βαποράκια» που επιδιώκουν και προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι σαφές ότι αναφέρομαι σε αυτήν», απαντά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καλούσε τον υπουργό να κατονομάσει τα «βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία».

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει επίσης ότι «ως προς τα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που διεκδικούν τα "φιλέτα" της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι πασιφανές ότι ευνοούνται από την επαναφορά του ζητήματος της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ στις συναντήσεις με τους θεσμούς. Εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ και μάλιστα με χαριστικούς όρους, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικής χρονικής προθεσμίας».

Στην απάντησή του ο υπουργός κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «κληροδότησαν φθορά και απαξίωση στον ενεργειακό τομέα», ενώ προσθέτει ότι η σημερινή κυβέρνηση «δεν θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης και έχει ήδη διανύσει σημαντικό έδαφος προς μια θετική κατεύθυνση».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν η Νέα Δημοκρατία ζητά απολογίες για τη ΔΕΗ ας ξεκινήσει, γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάληψη των μεγάλων πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν για την μακροχρόνια υπονόμευση της Επιχείρησης».

Ποιους λες «βαποράκια» ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας

«Θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μία ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. Διότι είναι φανερό -ξέρετε όλοι- ότι κυκλοφορούν φήμες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι εκπορεύονται από την κυβέρνηση, περί κατάληξης αυτής της διαπραγμάτευσης, χωρίς να μας λέγεται, πώς, τι, πότε. Μάλιστα, είχαμε την "ευχάριστη" νότα, σήμερα το πρωί, υπουργός της κυβέρνησης να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι στη διαπραγμάτευση συμμετέχουν «βαποράκια ιδιωτικών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: 

«Εγώ δεν αντελήφθην αν αυτό αφορά μόνο την άλλη πλευρά ή αφορά και τη δική μας πλευρά, δηλαδή τους υπουργούς της κυβέρνησης που διαπραγματεύονται. Όποιος, όμως, διατυπώνει ισχυρισμούς για "βαποράκια", το ελάχιστο το οποίο οφείλει, είναι να εξηγήσει αναλυτικά και στην εθνική αντιπροσωπεία -γιατί πρόκειται για πολύ βαριά καταγγελία-, τι ακριβώς εννοεί. Και αν είναι δυνατόν -και πρέπει να είναι δυνατόν- να κατονομάσει ποιο είναι το "βαποράκι". Διότι, το να λέμε πράγματα στα κανάλια χωρίς αντίλογο, αυτό είναι το εύκολο. Εδώ. "Βαποράκια". Ποιοι είναι τα "βαποράκια";».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.